lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

La seguretat del tonyinaire basc Txori Argi rebutja un atac de pirates

Els tripulants sortiren il·lesos de l'atac i l'embarcació tampoc no va patir danys de cap tipus

La seguretat del tonyinaire basc Txori Argi, de l'empresa Inpesca de Bermeo (Biscaia), va rebutjar ahir l'atac d'un grup de pirates, sense que ni el vaixell ni els tripulants patissin danys. Segons confirmaren portaveus de la companyia armadora, la tripulació, formada per una trentena de mariners i quatre agents de seguretat, va detectar devers les deu del matí la presència d'una embarcació nodrissa i dos esquifs amb pirates, quan es trobaven a unes vuitanta milles de l'illa principal de les Seychelles.

En aquell moment es va produir una persecució, per la qual cosa els agents de seguretat van fer ús de les armes. Els pirates van continuar apropant-se al tonyinaire basc i van arribar a col·locar-se a menys d'una milla de distància, fet pel qual la seguretat del vaixell va realitzar una segona ràfega de trets d'advertència. Les mateixes fonts explicaren que els pirates no van arribar a disparar al vaixell i que desistiren d'abordar-lo després de la darrera advertència dels homes que s'ocupaven de la seguretat. L'empresa armadora va informar posteriorment del succés a les autoritats militars espanyoles i va insistir que la tripulació es troba bé i que quan puguin tornaran a pescar.

Atacs continus

El president d'Interatún -plataforma que agrupa armadors de vaixells tonyinaires i empreses conserveres- Juan Manuel Vieites, va assegurar que els atacs a vaixells d'aquest tipus en aigües de l'Índic se succeiran "de manera continuada" aquestes setmanes arran de l'acabament de l'època de monsons i l'arribada del bon temps.
El també secretari general d'Anfaco va atribuir les agressions als 22 vaixells que pesquen a la zona sota bandera espanyola i de les Seychelles -de capital espanyol- a què els pirates "creuen" que la seguretat privada no permetrà "defensar bé" les embarcacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris