nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

200.000, encara sense llum

La xifra de persones sense electricitat per culpa del temporal es redueix a la meitat a Catalunya, tot i que encara hi ha devers 40 localitats que continuen patint incidències parcials. L'oposició critica amb duresa Montilla i Endesa

116998

José Montilla, visita zones afectades pel temporal a Girona, ahir.

Robin Townsend

El nombre de persones sense subministrament elèctric s'ha reduït a la meitat en les darreres hores, segons Protecció Civil, que calcula que uns 20.000 ciutadans continuen sense llum, sis dies després del temporal de neu que va fuetejar Catalunya. En un comunicat, Protecció Civil va assenyalar que ja no queda cap localitat totalment afectada. No obstant això, unes quaranta continuen sofrint incidències parcials, principalment a Girona, encara que també a Barcelona.

Poca coordinació

El president de la Generalitat, José Montilla, va parlar ahir de "problemes de coordinació i informació" per part de la companyia Endesa a l'hora de facilitar dades sobre l'avaria elèctrica. El president va defensar que el Govern català no podia donar informació que no vingués d'Endesa, que era la responsable i l'única que en coneixia els detalls. Així mateix, va sostenir que la Generalitat mobilitzà des del principi tots els seus recursos per fer front a la incidència. Lloret de Mar, el municipi més perjudicat, recuperà el subministrament elèctric ahir i Tossa de Mar passà de 500 a 100 persones sense llum.

Eleccions anticipades

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, va assegurar que "el millor que li podria passar al país", i al seu president, és que es convocassin eleccions anticipades. "El país necessita un govern capaç de liderar, orientar i transmetre confiança i que surti, d'una vegada, de la baralla permanent", va apuntar.
En relació amb la crisi, Duran va dir que CiU va proposar en el seu moment un pacte d'Estat que obligàs les forces polítiques a "pensar en les pròximes generacions i no en les pròximes eleccions", però que "desgraciadament" dóna per "enterrada" la iniciativa, que no fou possible perquè "al PSOE li falta capacitat, lideratge i ambició, i va sobrat d'optimisme, mentre que al PP li sobra partidisme, electoralisme i va sobrat de pessimisme".

"Mala gestió"

D'altra banda, la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, va criticar el Govern per la "mala gestió" i per no haver previst cap pla alternatiu per pal·liar els problemes de subministrament elèctric. Va assenyalar també que és "inacceptable" que, sis dies després, milers de personis continuïn sense llum a la província de Girona, a més d'instar la companyia elèctrica a assumir la seva responsabilitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris