cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

6,2 milions per a les famílies del Yak

La sentència condemna les companyies responsables del vol i titlla de “negligents” les maniobres de la tripulació

La sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància número 2 de Saragossa amb relació a l'accident del Yak-42, en el qual varen morir 62 militars espanyols, condemna les companyies responsables d'aquest vol a pagar 6,2 milions d'euros a les famílies dels morts. A més a més, considera que les maniobres que va realitzar la tripulació de l'avió varen ser "greument negligents".

La jutgessa María Teresa del Real estimà parcialment les demandes dels advocats de l'acusació, que representen familiars de 59 dels morts en l'accident, personats en el judici civil. Condemna la companyia aèria Ukranian Mediterranean Airlines (Um Air), la contractista alemanya Chapman Freeborn i la reasseguradora BUSIN Joint Stock Insurance a pagar un total de 6.125.500 euros en concepte d'indemnització als familiars de les víctimes. La reasseguradora només haurà d'abonar 20.000 dòlars americans d'aquesta quantitat a una de les famílies.

Els advocats dels afectats i demandants sol·licitaven prop de 62 milions d'euros en concepte d'indemnització, encara que la sentència indica que ja han rebut alguns ajuts i prestacions per altres vies.

En l'avió sinistrat viatjaven 75 persones -13 tripulants i 72 passatgers espanyols-, totes militars. Varen morir en estavellar-se a prop de Trabzon amb una aeronau Yakolev, model 42D, explotada per UM Air, que tenia com a origen Kabul (a l'Afganistan) i com a destinació final Saragossa i Torrejón de Ardoz.

Aquest viatge va ser encomanat pel Ministeri de Defensa a NAMSA, l'agència de manteniment i abastament dependent de l'OTAN, que el va contractar amb el mitjancer aeri Chapman Freeborn. Aquest, al seu torn, va contractar el vol amb la companyia UM Air, que va ser a tots els efectes el transportista de l'esmentat vol.

El text de la sentència relata que la causa de l'accident va ser un error humà comès per part dels tripulants. "Les maniobres que es varen realitzar foren greument negligents, dirigir-se a aquella zona de l'aeroport pot ser qualificat de temerari", segons s'indica en el mateix document.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris