cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Garzón guanya terreny

L'abstenció de la vocal del CGPJ Margarita Robles pel “fet objectiu de la coincidència en funcions públiques” facilita el camí del jutge per evitar-ne la suspensió

116762

El jutge Baltasar Garzón, a l'entrada de l'Audiència Nacional.

Agèncias

La vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Margarita Robles va decidir ahir apartar-se de la resolució de l'expedient de suspensió cautelar que es tramita contra el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, després de ser admeses contra ell tres querelles al Tribunal Suprem (TS). Robles va negar l'enemistat manifesta que Garzón li va atribuir i va dir que se n'absté pel "fet objectiu de la coincidència en funcions públiques", ja que Garzón va ocupar el càrrec de delegat de Govern per al Pla contra la droga, mentre que la vocal va exercir el de subsecretària del Ministeri de Justícia (1993-1994). A més a més, Robles va recordar que el jutge va haver d'abstenir-se d'instruir el cas Marey, segons un recent error del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Així s'explicà Robles en un escrit remès a la Comissió Permanent del Consell, que ahir mateix acordà deixar en suspens la seva decisió sobre l'eventual suspensió cautelar de Garzón fins que el ple del pròxim dia 24 de març resolgui les recusacions plantejades pel magistrat contra diversos vocals d'aquest òrgan. Robles afegí que l'objectiu és que no es pugui posar en qüestió la seva aparença d'objectivitat ni que la seva participació pugui servir de pretext per qüestionar les actuacions judicials (al TS) "que es tramiten amb total independència i imparcialitat", va manifestar.

PSOE encara el defensa

El portaveu del Grup Socialista en el Congrés, José Antonio Alonso, tornà a sortir en defensa del jutge Baltasar Garzón, de qui va dir que és un professional "decent", i va qüestionar la interpretació que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi criticat les paraules del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, lloant l'actuació antiterrorista del magistrat. "Només faltaria que no es pogués dir que un jutge és decent!", va emfatitzar. Per part seva, el PP considera especialment vistós que diferents dirigents del PSOE siguin capaços de "coordinar-se i de llançar un "clar missatge" per "defensar" el jutge Garzón.

Per la seva banda, la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, va comentar que considera especialment vistós que el passat cap de setmana diferents dirigents del PSOE, encapçalats pel president del Govern, fossin capaços de "coordinar-se" i de llançar un "clar missatge" per "defensar" Garzón. Així mateix, va lamentar que els socialistes no tinguin la mateixa destresa organitzativa a l'hora de proposar solucions als quatre milions d'aturats que hi ha a l'Estat espanyol. La portaveu popular insistí a contraposar la defensa de Garzón que, segons va apuntar, va realitzar Zapatero diumenge amb la "petició d'aclariments" que, segons el seu parer, va dedicar a un dels seus companys a l'Audiència Nacional. En concret, es referia a Eloy Velasco, autor de la interlocutòria en la qual s'apunta a una possible col·laboració de Veneçuela amb ETA i les FARC.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris