cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

La pujada de l'IVA servirà per pagar les prestacions

D'aquesta manera 500.000 persones podran rebre l'atur, segons Zapatero, que defensà el retard de la jubilació perquè les pensions siguin més dignes

116842

José Luís Rodríguez Zapatero, minuts abans d'iniciar-se l'entrevista al Palau de la Moncloa.

Alberto Mart

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmà ahir que amb la pujada de l'IVA s'intenta recaptar prou doblers per pagar la prestació per desocupació d'unes 500.000 persones entre juliol i final de 2010.
Així ho expressà en el transcurs de l'entrevista que li feren a TVE, en la qual rebutjà amb aquest argument que l'increment de l'impost a partir de juliol hagi de tombar la recuperació econòmica, tal com adverteixen alguns organismes internacionals. En aquest sentit, va destacar la confiança que ha de saber transmetre l'Executiu als ciutadans, que s'ha de basar en la suma d'acords entre tots els partits.

Segons el president, la trajectòria del Govern en matèria fiscal ha estat la de rebaixar els imposts, però ara toca "augmentar els ingressos". Zapatero recordà que Espanya té una pressió fiscal del 30% en comparació amb la mitjana de la Unió Europea, que xifrà en el 38%.
Per tot plegat, explicà que hi ha marge per augmentar l'IVA, que és la mesura -assegurà- que menys mal fa ara al consum i a la recuperació de l'activitat i, a més a més, no perjudica" les exportacions.

"Responsable" dels desocupats

El cap de l'Executiu afirmà que se sent "responsable" de cada un dels 4,2 milions de ciutadans que han perdut la feina i afegí que la creació d'ocupació és la prioritat "màxima" del seu gabinet, especialment per als joves sense qualificació i que treballaven en la construcció. En aquest sentit, indicà que les darreres iniciatives que ha formulat el Govern per assolir un pacte polític anticrisi -rebaixar l'IVA per a la rehabilitació d'habitatges i edificis i que l'ICO doni directament crèdits d'un total de 200.000 euros- s'adrecen a generar ocupació per als joves.

Sobre la proposta de reformar les pensions, que inclou com a mesura més important la d'allargar dos anys -dels 65 als 67- l'edat de la jubilació, assenyalà que la idea és que en el futur hi continuï havent pagaments de cada vegada més dignes, cosa que s'ha d'aconseguir, segons precisà, amb el "màxim esforç social i polític".
En matèria de reforma laboral, ressaltà que el Govern no acceptarà que s'abarateixi l'acomiadament i que és "possible" facilitar als empresaris la contractació sense perjudicar els drets dels treballadors.

ETA, debilitada

El president defensà el diàleg mantingut amb ETA durant la legislatura passada perquè, malgrat les "crítiques i desqualificacions", contribuí a la debilitat actual de la banda terrorista. "El procés de pau va fer molt de mal a ETA i, alhora, va fer més forts els demòcrates", assegurà Zapatero.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per rufus, fa mes de 10 anys
Ja tenim la cultura del PER andalús a nivell estatal. La gent volandera, aquesta que va i ve segons tengui treball, no cercarà treball a altres contrades, restarà comodament instal·lada aquí per la "sopa boba" que en Sabater reparteix i totes les altres prestacions socials i a pagar tothom: avui es l'IVA, demá serán apujades o reinstauracions d'altres impostos: el robatori del de succesions o el confiscatori del patrimoni, que al preu de mercat del pisos han de pagar persones que de riques en tenem poc.
Aixó hauría de tenir un nom en política: "SIMONIA ELECTORERA": Prestació d'Atur per tots i sense límits a canvi de vots
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris