cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

L'acord per aturar la crisi, “a l'abast de la mà”

Blanco insta a deixar al marge les diferències polítiques “per l'interès general” i espera que el PP “estigui a l'altura”

El ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE, José Blanco, va assegurar ahir, en un míting que es féu a Lugo, que l'"acord" entre els diferents grups polítics per articular mesures que permetin aturar la crisi econòmica està "a l'abast de la mà". Ho és "tret que alguns creguin que el desacord és el que més convé per deteriorar el Govern", hi afegí.

Blanco va advocar així per deixar al marge les diferències en favor de l'"interès general" i espera que el PP "estigui a l'altura" en el procés de negociació.

El ministre va explicar que "durant aquest temps, des que hem proposat l'acord, hem vist que el PP ha moderat les seves crítiques i jo esper que, a més, s'hi sumi, perquè no entenc com es pot dir que es comparteix la majoria de les propostes que hem tingut i, tanmateix, refusar un pacte global que generaria confiança i que seria molt positiu per a l'interès general de l'Estat".

El dirigent socialista, que forma part de la mesa negociadora del Govern, incidí en el fet que tant l'Executiu com el PSOE estan per "acordar", encara que va matisar que això no significa que el PP "renunciï al seu projecte polític". "Acordar significa comprometre's amb l'interès general de l'Estat quan més ho necessita, per traslladar entre tots confiança, tornar a créixer i tornar a crear ocupació", indicà.

En aquesta línia, va considerar la necessitat de "fer un esforç" i d'"abandonar", encara que només sigui per un moment, "la diferència" entre les posicions polítiques.

El "mèrit" de les empreses

El cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir davant el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, que reconeix el "mèrit" de les empreses que llancen projectes malgrat la crisi i els demanà "confiança" perquè arriba el moment de la recuperació econòmica.

Per part seva, el president del PP, Mariano Rajoy, advertí a Zapatero que està disposat a arribar amb ell a un acord per afrontar la crisi econòmica però no a un "contracte d'adhesió" a les propostes de l'Executiu. De fet, digué que el seu partit "no pot consentir" donar suport al que es fa "malament" des de l'Executiu, ja que "estaríem prestant un pèssim servei a Espanya".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris