cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

El Govern de Camps censura una exposició

A la mostra fotogràfica Fragments d'actualitat 2009, organitzada per periodistes valencians, la Diputació ha retirat la secció de política

La Unió de Periodistes Valencians prengué ahir la decisió de retirar l'exposició Fragments d'actualitat 2009, que s'inaugurà dijous al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) i que recull unes 90 imatges de reporters d'allà sobre l'actualitat. La determinació es prengué després de comprovar que la Diputació n'havia despenjat les instantànies referents a la secció de política, segons confirmaren fonts del col·lectiu i de la coordinació de la mostra.

Per la seva banda, la mateixa institució política assegurà que la decisió correspon a l'àrea de Cultura de la corporació provincial, mentre que el PSOE qualificà de "vergonyosa l'actitud censora" de l'Executiu autonòmic.
A més de llevar les fotografies de la secció de política -la majoria es refereixen a l'anomenat cas Gürtel-, també se n'han eliminades d'altres de l'àmbit social en les quals apareix el president de la Generalitat, Francisco Camps, i l'expresident del Govern José María Aznar; i una escena del líder dels socialistes valencians, Jorge Alarte, amb el "guru" de la campanya electoral d'Obama.

Davant aquesta situació, la Unió de Periodistes ha pres la decisió de retirar l'exposició en bloc, perquè considera que és "un tot" i que no es pot entendre de manera parcial. "El que s'hi veu és el que va succeir l'any passat, que va ser un exercici molt dur en la política del País Valencià", assenyalà un dels coordinadors.
Des de la Diputació, assenyalaren que la supressió d'imatges "respon a una decisió interna de l'àrea de Cultura consensuada" i presa tant pel director del MuVIM, Román de la Calle, com pel diputat provincial de Cultura, Salvador Enguix.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris