algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Un impuls al procés democràtic

L'esquerra abertzale analitza de manera positiva el darrer comunicat de l'organització armada i fa una nova crida a la unitat

Una única línia política. Això és el que ahir l'esquerra abertzale afirmà que representa, al seu parer, el darrer comunicat de l'organització Euskadi Ta Askatasuna (ETA) publicat al diari Gara dia 17 de gener passat.

En aquest sentit, va valorar "molt positivament"aquest text, perquè "impulsa la posada en marxa del procés democràtic".

Així mateix, l'esquerra abertzale considera que les reaccions del PNB en el comunicat són declaracions que "semblen sortir del laboratori de Rubalcaba" i va criticar que el PP i el PSOE "continuïn apostant per l'immobilisme" i per la "repressió".

A més, i segons queda plasmat en el text, considera que l'organització "fa seus" els plantejaments expressats per l'esquerra abertzale i assegura que "la seva força arrela en la lluita política", com "la reacció dels diferents agents polítics".

En aquest sentit, va indicar que "el conjunt de l'esquerra abertzale i la resta d'agents han de fer passes per aconseguir que, com més aviat millor, el procés democràtic sigui una realitat i la situació política d'Euskal Herria sofreixi un canvi substancial en positiu".

De la mateixa manera, va manifestar que, en la declaració que es va fer pública el novembre a Altsasu, l'esquerra abertzale "va traslladar una sèrie de principis i va mostrar la voluntat perquè, mitjançant el debat, les bases socials de l'esquerra abertzale fessin seus els principis esmentats". "Té lloc un procés de debat fructífer, profund i intens, que encara no ha conclòs", finalitza el document.

En aquesta mateix línia, el moviment Pro Amnistia va assenyalar també ahir en una roda de premsa a Hernani que els presos d'ETA pretenen "impulsar" el "procés democràtic", vist com "l'única via possible".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris