algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

On posaran el cementeri?

"No decidirem res sense consens". La vicepresidenta del Govern es pronunciava així sobre el futur emplaçament de l'anomenat Magatzem Temporal Centralitzat, (en altres paraules, cementeri nuclear).

María Teresa Fernández de la Vega assegurà en aquest sentit que l'ubicació de residus nuclears tindrà "el màxim consens", per la qual cosa va fer una crida "per calmar les actituds".

"Prendrem una decisió una vegada que es presentin totes les candidatures", sentencià. "S'elegirà la millor zona, la que compleixi les millors condicions de seguretat i amb el màxim consens, sempre respectant la voluntat del municipi".

La vicepresidenta demanà que "no s'avancin els esdeveniments" i recordà que aquells municipis interessats "poden analitzar el projecte amb total llibertat".

A més, va subratllar que el sistema d'emmagatzematge de residus "és un sistema segur i respectuós amb criteris mediambientals", a part d'esmentar que ja s'ha instal·lat en altres països europeus.

I fou precisament aquest segur i respectuós magatzem el motiu de disputa entre el batle de Yebra (PP) i la direcció autonòmica de la formació.

Dijous horabaixa aquest consistori de Guadalajara aprovava una moció per acollir aquesta instal·lació al municipi. En vint-i-quatre hores la resposta arribava i la Diputació aprovava una moció institucional firmada pel PSOE, el PP i IU, en la qual rebutjava aquesta possibilitat i es demanava als partits que exigeixin l'acta de regidors als edils que no actuïn en aquesta línia, com en el cas de Yebra.

D'altra banda i segons publicà ahir El País, un argumentari intern de CiU admet que "el grup municipal a l'Ajuntament d'Ascó (Tarragona) ha pres la decisió de presentar candidatura per allotjar les instal·lacions".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris