algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Negar l'empadronament als sense papers és legal

L'informe jurídic encomanat al bufet d'advocats Roca i Junyent no veu cap irregularitat en la norma que pretén adoptar l'Ajuntament de Vic. El Consistori espera ara una resposta d'Interior per aplicar la mesura

L'informe jurídic elaborat pel bufet d'advocats Roca Junyent assegura que la intenció de l'Ajuntament de Vic de no permetre l'empadronament dels immigrants en situació irregular "no pot ser titllada de cap manera com a incorrecta o contrària a la llei". En un comunicat, el Consistori informava ahir que, després de rebre l'informe, havia entrat una instància a la subdelegació del Govern a Barcelona dirigida al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, a través de la qual li reclama que informi per escrit dels requisits sobre els passaports que presenten els immigrants per poder inscriure'ls. En aquesta instància, el batle del municipi, Josep Maria Vila d'Abadal, explicà que, "en compliment dels requisits legals i reglamentaris", l'Ajuntament demana, entre d'altres documents, un passaport en vigor als ciutadans estrangers.

No a la "bona voluntat"

El president de la Generalitat catalana, José Montilla, rebutjà ahir la "bona voluntat" a l'hora de gestionar la immigració, però també la proposta de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vic -CIU, PSC i ERC- de negar-se a empadronar els immigrants sense papers. Segons Montilla, abordant des d'una perspectiva de "bona voluntat" el fenomen migratori, la classe política s'equivocarà i donarà raons "als xenòfobs i als qui volen trencar la convivència".El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, anuncià que el partit "ha instruït" els seus quatre regidors a l'Ajuntament de Vic que votin en contra d'aquesta normativa. Tot i les instruccions anunciades per Iceta, els quatre regidors que el PSC té al Consistori de Vic continuen donant suport a la proposta feta pel Govern municipal en espera de la resposta del Ministeri de l'Interior.

Empadronament per a "tots"

Per part seva, l'expresident de la Generalitat catalana Jordi Pujol (CiU) es mostrà convençut que l'Ajuntament de Vic (Barcelona) "acabarà empadronant tothom" i ha valorat que aquesta població hagi posat d'actualitat el debat de "com aplicar" la Llei d'estrangeria. Pujol opinà que Vic "ha fet una cosa que val la pena" quan va demanar: "Senyors de Madrid, com cal aplicar la Llei?". Per l'expresident de la Generalitat catalana, "val la pena que el Govern de Madrid s'hi pronunciï" i que, "mentrestant, (Vic) no apliqui cap mesura".

El debat al Congrés

El portaveu popular d'Immigració en el Congrés, Rafael Hernando, qualificà de "cíniques" les declaracions del portaveu socialista, José Antonio Alonso, en què assegurava que el PP vol impedir que s'empadronin els sense papers. Hernando apuntà que "el que hauria de fer (Alonso) és recriminar-ho als companys del PSC de Vic, que són els que de debò donen suport a aquesta mesura".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ferran, fa mes de 11 anys
D´aquest afer cal fer un altre puntualitzacio. El "gran" argument es que amb el enpadronament el Estat te controlat el nombre de nouvinguts il-legals. "Oh la la". Cinics totals. El Ajuntament de Barcelona es nega a donar el padro municipal a la policia nacional amb el argument que afectaria als drets dels inmigrants. Es a dir: un estament oficiaal com es el Ajuntament no vol col-laborar amb la Policia. .i aixo tal vegada esta passan a altres llocs del Estat. Cinics totals
Valoració:2menosmas
Per ferran, fa mes de 11 anys
Punts cabdals de tota l´incompetencia del sociates en dictar lleis i no fer-lasa complir.

Una llei d´extrangeria que obliga als que entran al pais fora del tractat shenguen que acreditin l´entrada amb el passaport i "EL VISAT CORRESPONNENT" i sense aquest requisit "SERA EXPULSAT DEL PAIS"

Un col-lectiu que entra de turista "PER TRES MESOS" I es queda definitivament al pais.

El Ajuntament de Vic demqana el visat per empadronar, ja que es de llei per justificar la legalitat de l´estada a Espanya de qui demane empadronament.

El Estat no fa complir la legalitat i condiciona que empadroni a un il-legal.

Els ajuntaments estan suportan un increment de despesses per tots el il-legals arribats i el Estat no compensa aquesta despessa.

El proes sera: empaderonar, acontinuacio, legalitzar, acontinuacio demanar el vot pels ajuntaments, a continuacio el vot per las generals, a continuacio formar partits politics, a continuacio determinar politiques socialos religioses, de educacio i de mesquites, a continuacio totes les dones amb el mocador al cap, a continuacio........Els sociates estan practican el "buenismo" i la contradiccio. Els nostres veins europeus ja en saben quelcom dels problemes que aixo comporta. De moment Vic 25 % de poblacio inmigrada. Quan arribin al 50% o mes tornarem a parlar-ne.

Valoració:4menosmas
Per Umbert, fa mes de 11 anys
legal i de SENTIT COMÚ, COÑO!!!
Valoració:7menosmas
Per Règim de verdures, fa mes de 11 anys
Si negar l´empadronament és legal, empadronar els il·legals és il·legal. Vivim a un Estat que no compleix les lleis? Per què només les hem de complir una minoria? Això dóna peu a no condemnar delinqüents, per comparació. Si ho sap en Mates...
No podríem fer que els polítics tingessin una dieta sana? Pot ser els falta que la sang els regui el cervell...
Valoració:4menosmas
Per robines, fa mes de 11 anys
I clar qué és legal, faltaria més, només faltaria això, que no fos legal.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris