muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

ERC vol la retirada de símbols franquistes de l'eurocambra

Eurodiputats catalans no volen símbols feixistes a Brussel·les. El d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, demanà ahir al president de l'eurocambra, el conservador polonès Jerzy Buzek, que retiri un exemplar de la Constitució espanyola amb l'àguila franquista i el lema Una grande y libre que es mostra a l'edifici del Parlament a Brussel·les com a regal de les Corts espanyoles.

"La UE representa els principis de la llibertat i la democràcia, i és una incoherència que el Parlament europeu exhibeixi públicament símbols d'un règim autoritari com el franquista", denuncià l'eurodiputat en un comunicat. "L'exhibició dels esmentats símbols no solament resulta ofensiva per als visitants al Parlament que coneixen les atrocitats del franquisme, sinó que, a més, danya la imatge de la institució i dóna cobertura als qui propugnen règims autoritaris", ressalta Junqueras en la interpel·lació que dirigí al president de l'Eurocambra.

"La mesa del Parlament europeu té coneixement que la institució exposa símbols de règims autoritaris? Substituirà la Constitució espanyola per un exemplar que no contingui símbols franquistes o per qualsevol altre que representi la cultura i els valors comunitaris de la llibertat i la democràcia?", preguntà l'eurodiputat d'ERC a Buzek. Així mateix, reclama informació sobre el procediment a través del qual el Parlament espanyol ha ofert aquest exemplar de la Carta Magna i el moment en què es va fer el regal. "Molts parlaments europeus han regalat a la Cambra obres d'art o aportacions a la cultura universal, mentre que les Corts espanyoles han optat per oferir-li un text jurídic". D'altra banda, CiU i ICV en demanaran explicacions i el PSC reclamarà al Govern espanyol que hi enviï un nou exemplar del text.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris