algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

“N'hi havia informes favorables”

Joan Mesquida declara davant el jutge per una querella per presumpta prevaricació en una convocatòria de places de Policia

114436

Joan Mesquida, secretari d'Estat de Turisme i excap de la Policia i la Guàrdia Civil.

Angel D

El secretari d'Estat de Turisme i exdirector de la Policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, explicà ahir al titular del Jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid, José Sierra, que hi havia "informes favorables" per a la firma de la convocatòria de places de funcionaris que ha estat objecte d'una querella del Sindicat Professional de la Policia per presumpta prevaricació. Mesquida declarà durant una hora per respondre a l'acusació del sindicat, que li atribueix haver dictat una resolució de concurs de llocs de funcionari de nou ingrés i promoció interna en l'escala executiva del Cos, tot i saber que una part del reglament estava anul·lada pel Tribunal Suprem.

En sortir del jutjat, l'actual secretari d'Estat de Turisme manifestà als periodistes que havia contestat "totes les preguntes" i es mostrà confiat que el magistrat acabi arxivant la querella. Mesquida assenyalà que la resolució que ha estat objecte de la denúncia del sindicat era una "convocatòria general de funcionaris" i recordà que "hi ha tota una estructura administrativa que remarca la conformitat del concurs anunciat". A més, l'exdirector de la Policia i la Guàrdia Civil indicà que sempre vigila que tot el que firma estigui "avalat" per aquesta estructura administrativa. "En aquest cas vaig fer el mateix, perquè tots els informes que en tenia eren favorables", assegurà, per explicar que ha aportat "tots els documents que corroboren" les seves declaracions.

Noves diligències

Mentrestant, el misser del Sindicat Professional de la Policia, José María Fuster-Fabra, afirmà que demanaran noves diligències i fins i tot no descartà que "hi hagi més imputacions". L'advocat insistí que la convocatòria decidida per Mesquida ignorava una sentència del Tribunal Suprem "de la qual tenia coneixement" i que la declarava "il·legal". La Direcció General de la Policia i la Guàrdia Civil dictà aquesta resolució de concurs de places el 3 de març de 2008, tot i que una sentència formulada el 13 de juliol de 2007 per la Sala Contenciosa Administrativa de l'Alt Tribunal havia suprimit l'article 26 del reglament, que no establia preferència, respecte de la passada convocatòria, en els processos de promoció interna sobre els procedents d'oposició lliure.

"Tot i això, es tornà a dictar una resolució per al concurs de mèrits que conté el mateix paràgraf declarat nul pel Suprem en una sentència ferma, paràgraf que resulta incompatible amb les normes vigents", explicava l'Audiència Provincial en una resolució en la qual revocava una decisió anterior del Jutjat d'Instrucció, que en principi no ha admès a tràmit la querella.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris