muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

L'Audiència Nacional decidirà sobre el tancament de pàgines web

"Defensar els drets de tots, dels ciutadans usuaris de la xarxa i de qui viu de la cultura". Aquest és el "sistema mixt" que defensà ahir la ministra de Cultura, Àngeles González-Sinde, qui volgué explicar així el model elegit pel Govern per atallar el problema de les descàrregues que vulnerin els drets d'autor a internet.

El Consell de Ministres d'ahir a la Moncloa se centrà, entre d'altres coses, en aquest tema, i les modificacions sobre les lleis que afecten l'ús fraudulent d'internet van ser comunicades per la vicepresidenta primera del Govern en una roda de premsa posterior.

El conjunt dels ministres de Zapatero acordava així la remissió de l'Avantprojecte de llei d'economia sostenible als òrgans consultius implicats, que inclou algunes modificacions, com és el cas de les descàrregues per internet que vulneren drets d'autor: els bloqueigs de webs necessitaran la decisió d'un jutge, que després d'escoltar les parts implicades, en decidirà de manera àgil en un termini màxim de quatre dies el bloqueig o no.

Així les coses i, segons l'article 122 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, donarà "eficàcia i màximes garanties" al procés.

Així les coses, l'objectiu fonamental és que quan un titular consideri que la seva obra està sent explotada i distribuïda per una pàgina web sense llicència pugui presentar una denúncia als jutjats, concretament a la secció segona, que es crearà per a això, de la comissió de propietat intel·lectual, la qual analitzarà el cas i el remetrà a un jutge de l'Audiència Nacional del contenciós administratiu, que tindrà un termini de quatre dies per autoritzar o no el bloqueig d'aquests continguts concrets.

Segons l'opinió de González-Sinde, que també va comparèixer en el Ministeri de Cultura després de la reunió ministerial, "és una proposta equilibrada" que deixa clar que la llibertat d'expressió a la xarxa "està garantida". "Però, alhora, es lluita contra uns quants que perjudiquen les obres d'altres persones i s'enriqueixen de manera il·legal", va apuntar.

Contra l'entramat empresarial

Sobre la possible preocupació dels internautes per a aquesta mesura, la ministra de Cultura destacà que "no han d'estar molestos ni preocupats en absolut". "Estam parlant d'un centenar de pàgines i no crec que cap internauta estigui en el cas dels qui es lucren amb l'explotació d'obres alienes. Aquesta mesura va contra qui tenen un entramat empresaridarrere", assegurà la ministra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris