lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Aprovada la reforma de la Llei d'avortament

El Govern va aprovar ahir la reforma de la Llei d'interrupció de l'embaràs, la qual estableix l'avortament lliure fins a la setmana 14 i situa en 16 la majoria d'edat per decidir sobre la interrupció voluntària, una decisió que ha estat criticada pel PP, formació que ja ha anunciat que rebutjarà el projecte en el tràmit parlamentari.

El Consell de Ministres donava ahir el vistiplau a la remissió a les Corts Generals del projecte de llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, una llei que, segons la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, és "sensata i ajustada a dret".

Fernández de la Vega explicà que "drets, garantia, seguretat i respecte són les claus de la nova llei", que incorpora alguns canvis respecte de l'avantprojecte, seguint recomanacions d'alguns informes preceptius, com el del Consell d'Estat.

El projecte estableix que fins a la setmana 14 de gestació la dona podrà avortar lliurement, sempre que hagi rebut informació sobre els seus drets i els ajuts de què pot disposar per a la maternitat, almenys tres dies abans de l'avortament.

De manera excepcional, fins a la setmana 22, es podrà avortar en dos supòsits: si estigués en risc la vida o la salut de l'embarassada o si hi hagués greus anomalies al fetus.

Continua penalitzada

Quant al Codi Penal, la nova llei castigarà no només qui practica un avortament fora dels supòsits establerts, sinó qui ho faci sense disposar dels informes preceptius; en un centre no autoritzat, i consenti o practiqui una interrupció més enllà de les 22 setmanes fora dels supòsits extraordinaris previstos en la llei.La reforma no inclou pena de presó per a la dona.

Crítiques però tambélloances

La secretària d'educació i igualtat del PP, Sandra Moneo, indicava ahir mateix que el seu partit presentarà una esmena a la totalitat del projecte de llei de l'avortament, principalment, perquè la norma permet que les dones de 16 anys puguin avortar.

Tanmateix, des d'ERC, el secretari general, Joan Ridao, va celebrar el projecte i va considerar que es tracta d'una llei de terminis que garanteix el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs "situant el debat en l'àmbit de la salut i no del Codi Penal".

A ca nostra, la Conselleria de Salut i Consum del Govern balear també valorà "de manera molt positiva" l'aprovació, perquè és "una passa molt important cap a la igualtat i l'autonomia de les dones".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per foc i fum, fa mes de 11 anys
Quina vergonya! Quin culte a la mort!
Valoració:-11menosmas
Per Homo ludens, fa mes de 11 anys
Avortar lliurament és sensat? Disposem de la llibertat per crear vida, no per eliminar-ne. Crec que els homes no sabem fer ús de les nostres grans capacitats naturals, i és una pena. És per això que els governs haurien d'existir, per fer-nos fer el bé i ser responsables, però fan tot el contrari. És per això que no vull que ningú no em governi: qui s'atreveix a governar-me el declaro tot d'una el meu pitjor enemic.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris