algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

“És la Policia qui demana explicacions i no al contrari”

Rubalcaba es defensava ahir de les acusacions del PP pel que fa a les investigacions en la trama Gürtel. Per la vicepresidenta Fernández de la Vega, els conservadors tan sols aixequen un mur defensiu “basat en el silenci i l'acusació als altres”

La trama Gürtel continua donant per a molt. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, entrava ahir en l'intercanvi de declaracions i va recomanar al PP que "hauria de donar explicacions ja" sobre les afirmacions del secretari autonòmic del PP al País Valencià, Ricardo Costa, qui divendres el va acusar de falsificar l'informe de la Brigada de Blanqueig de la Policia, que investiga el cas Gürtel, que assenyala un presumpte finançament il·legal del PP de València.

En una breu declaració feta als mitjans de comunicació, després de finalitzar els actes en homenatge al Cos Nacional de la Policia, duits a terme a Toledo, Rubalcaba va recordar que en un estat de dret "és la Policia qui demana explicacions als presumptes delinqüents, i no al revés".

Per part seva, la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, assegurà que el PP intenta "aixecar un mur defensiu" basat en "el silenci, i l'acusació als altres" pel cas Gürtel, en lloc d'afrontar-ne les "responsabilitats".

Contaminar les institucions

Fernández de la Vega feia aquestes afirmacions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en la qual va exigir al PP que doni explicacions i deixi d'intentar "contaminar", "posar en qüestió" i "constituir en un fangar" les institucions democràtiques que "són de tothom".

Es referia així al fet que el PP responsabilitzi el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, de ser darrere de l'informe policial sobre una presumpta trama de finançament irregular del PP del País Valencià.

En aquest sentit, va recalcar que es tracta d'un document de la Policia "ordenat" per un jutge, "remès" a tres tribunals diferents, el Tribunal Suprem i els superiors de Madrid i València, que "han decidit i decidiran el que estimin oportú".

La vicepresidenta volgué insistir que "aquest mur és, cada dia que passa, més vergonyós des del punt de vista democràtic".

Destacà així que el cas Gürtel va començar per una denúncia d'un militant del PP que va donar lloc a una investigació judicial, per la qual cosa "qui investiga, qui instrueix, qui actua i qui decideix és un jutge; qui resol els recursos és un tribunal, no és la policia, no són els fiscals, i menys encara el Govern".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris