nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Entre muntatges i conspiracions...

El secretari general del PP valencià anuncia que denunciaran els autors de l'informe policial sobre el finançament il·legal de la formació. Costa apunta directament Interior

Ministeri d'Interior, magistrats, efectius policials... tothom entra en les recriminacions d'un Partit Popular cada cop més enfonsat en un mar d'acusacions de corrupció. Els representants de la formació conservadora al País Valencià denunciaren ahir que l'informe policial sobre el seu presumpte finançament il·legal és "un clar muntatge instigat pel Ministeri de l'Interior".

Un informe de la Brigada de Blanqueig de la Policia, publicat ahir pels diaris El País i El Mundo i rebutjat en el seu moment pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, assegura que la direcció regional del PP va organitzar un finançament il·legal del partit a través de la firma Orange Market, vinculada a la trama empresarial del cas Gürtel. Segons la Policia, el vicepresident primer del Govern valencià, Vicente Rambla; el secretari general del PP del País Valencià (PPPV), Ricardo Costa; el vicesecretari, David Serra, i la tresorera del partit, Yolanda García Santos, estaven assabentats de l'operació financera irregular.

La comptabilitat d'Orange Market, l'empresa d'Alvaro Pérez, el Bigotes, ha posat de manifest que hi havia dues comptabilitats per facturar el PP, una d'oficial amb IVA i imports menors a la despesa real i una altra "en negre", segons la informació publicada.

Així les coses, Ricardo Costa va assegurar en una roda de premsa que l'informe policial és un "clar muntatge" i anuncià la presentació d'una denúncia contra els seus autors, mentre reiterà que ell no ha pensat dimitir.

Costa, qui va admetre que el PPPV s'equivocà en treballar amb Orange Market, explicà que la denúncia es planteja en principi contra la persona que encarrega l'informe i la que el firma, "no contra la Policia". El president de la Generalitat i del PPPV, Francisco Camps, rebé el suport telefònic del líder del PP, Mariano Rajoy, qui tornà a oferir el seu suport a totes les accions que s'adoptin des de la cúpula valenciana.

Silenci de Camps

Camps no es pronuncià directament sobre l'informe i va remetre, davant els periodistes, a les declaracions de Costa. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, digué que desconeixia per què i qui ha encarregat l'informe policial, i afegí que "la comptabilitat del partit és auditada tots els anys pel Tribunal de Comptes, és legal i està en tota regla".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris