lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Salgado veu els treballadors millor amb la pujada d'imposts

Uns “austers” Pressuposts Generals impulsen una pujada dels imposts. Des del PP, alerten que l'efecte conseqüent serà una caiguda de la recaptació i un impacte en l'ocupació

110880

Elena Salgado diu que la pujada fiscal portarà "nous impulsos" econòmics.

Zipi

La ministra d'Economia i vicepresidenta segona, Elena Salgado, va assegurar ahir en la sessió de control del Congrés dels Diputats que la futura pujada d'imposts prevista per al 2010 serà "en benefici dels treballadors", a través de noves prestacions socials i nous impulsos" a l'activitat. A més, afegí que serà "en garantia dels més desfavorits". Salgado va reiterar que la política redistributiva de l'Estat modern "és més a prop de la despesa" i la pujada fiscal portarà "nous impulsos" econòmics. En defensa dels "austers" Pressuposts Generals de l'Estat, Salgado va demanar al Partit Popular un "esforç similar" per part de les seves comunitats autònomes

Pujada "estèril", diu el PP

El diputat popular Ramón Aguirre li va retreure el "rebuig", fins i tot entre les "files socialistes", a una pujada d'imposts "estèril" i "deshonesta" davant "l'excessiu" dèficit dels comptes públics. Aguirre va alertar que una pujada fiscal "sempre comporta una caiguda de la recaptació" i un impacte en l'ocupació, i va dubtar de "l'honestedat" de la proposta del Govern. Salgado va defensar que els canvis fiscals sí que afectaran els treballadors, però a favor seu, ja que l'esforç "moderat" que se sol·licitarà als contribuents serà "essencial" per garantir les prestacions per desocupació, el manteniment de la despesa social i "l'ajuda als que pitjor ho passent".

Ajust de l'ocupació

Respecte de l'ocupació, la vicepresidenta segona del Govern va explicar que, segons el darrer informe de l'OCDE, a l'Estat espanyol "la major part de l'ajust" en matèria d'ocupació "ja s'ha fet", mentre que França i Alemanya encara hauran de suportar "un ajustament de l'ocupació molt més important que el que queda a Espanya". Aquestes afirmacions foren rebutjades la portaveu popular, Soraya Sáenz de Santamaría, qui li va retreure que la França de Sarkozy i l'Alemanya de Merkel creixen, mentre que l'Estat espanyol està "en recessió" amb José Luis Rodríguez Zapatero. Així mateix, Salgado va assegurar que ha arribat el moment que els ajuntaments comencin a patir, tot i que sigui "mínimament", les conseqüències de la crisi econòmica. La vicepresidenta econòmica va recordar que les quantitats lliurades a les entitats locals el 2009 no van disminuir. Per aquest motiu, va insistir que ja és hora els sacrificis arribin també als consistoris.

Chaves, president

El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, és des d'avui president del Govern en funcions, davant les absències del president, José Luis Rodríguez Zapatero, i la vicepresidenta segona, Elena Salgado, ambdós a la cimera del G20. Cal sumar-hi, a més, la de la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega per baixa mèdica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nic, fa mes de 11 anys
"COM MES IMPOSTOS, TOTS MES CONTENTS."..SERA CINICA AQUESTA MINISTRA!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris