muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

PSOE: aguantar els mals temps

Suport unànime a Zapatero en el congrés federal del partit. El president anuncia un ajornament del deute de 1.500 euros dels ajuntaments

Conclusió: "Ningú de fora no ens escriurà el guió". Malgrat la suposada campanya mediàtica en contra seva i les veus altisonants dels detractors polítics en les respectives cambres parlamentàries, Rodríguez Zapatero rebé el suport incondicional de militants i companys en el congrés federal dels socialistes, duit a terme ahir a Madrid.

El prolongat encontre -sis hores i mitja- donà per a molt i les conclusions del cap de l'Executiu foren bastant diverses. Pel que sembla, els barons del PSOE que intervingueren en la reunió tancaren files entorn de Zapatero i de la seva decisió d'apujar els impostos i li reclamaren que es faci pedagogia i que s'expliqui la mesura en "termes positius". Per altra banda, apel·laren al rearmament ideològic i advertiren que "no accepten lliçons" .

Zapatero aprofità per referir-se irònicament al debat existent en alguns mitjans de comunicació sobre les presumptes crítiques internes en la seva gestió.

"Dos editorials i tres tertúlies fan que avui pugin aquí diversos companys i diguin una cosa que no haguessin dit fa nou dies: que em donen suport", assenyalà.

Així, el president del Govern espanyol afirmà que de moment no està en condicions de vaticinar quan el creixement econòmic redundarà en creació d'ocupació. Malgrat tot, avançà que, quan comenci la recuperació, la "tasca principal" serà la creació d'ocupació de llarga durada especialment per a joves.

Així mateix, Zapatero anuncià un ajornament del deute de 1.500 milions dels ajuntaments en un any, que després hauran de pagar en quatre anys, i la possibilitat de destinar a despeses d'educació el 15 per cent del nou fons local de 5.000 milions per al 2010.

En la intervenció, el cap de l'Executiu no concretà la pujada d'impostos, si bé considerà "patètiques" les crítiques dels que, precisament, no necessitaran els 420 euros.

Rodríguez Zapatero arremeté en aquest sentit contra les empreses que ara critiquen l'agument anunciat. Denuncià, a més, que el sector privat està "sobreendeutat" i avisà que part del teixit empresarial que s'ha destruït amb la crisi era "de cartró pedra".

Gràcies als sindicats

Per Zapatero, és feina del Govern establir les bases d'una "recuperació" que sigui "sòlida" i agraí la seva responsabilitat als treballadors i sindicats, als quals atribuí l'èxit de l'actual "pau social".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PSOE=PROBLEMES, fa mes de 11 anys
Vos enfonsareu amb ell.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris