lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

“Hem rebut missatges d'ànim també des de les Illes Balears”

Anna Maria Guijarro és regidora de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a l'Ajuntament de Berga. Ella ha estat una de les impulsores de la moció a favor d'una consulta cap a l'autodeterminació del Països Catalans en el Consistori berguedà. La moció va prosperar amb el suport dels regidors de CIU i d'ERC.

"Sou partidària que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic"?
Sí, perquè nosaltres creiem en els Països Catalans. Disposar d'un sistema financer i social propis hauria ajudat molt més, en temps de crisi finacera, aquells que s'han vist envoltats seriosament per problemes econòmics.

Presentareu la moció a altres municipis on teniu representació?
Cada CUP treballa per separat i decideix a la seva localitat. Les consultes són igual d'importants a tots els municipis.

Quina conclusió extraieu de la consulta d'Arenys de Munt?
Es va veure que era un tema que interessava la gent. El percentatge de participació va ser prou elevat respecte d'altres tipus de consultes. A més, es va poder fer de manera pacífica, amb la qual cosa es demostrà que aquestes consultes es poden tirar endavant, tot i que les lleis les prohibeixin des del punt de vista.

Què trobau del ressò del referèndum a Arenys de Munt?
Per contra del que deien les veus oposades, que afirmaven que no seria un efecte dòmino, sí que ho ha estat. El ressò mediàtic ha permès convertir aquest debat en notícia i que hagi arribat a molta gent. Hem rebut missatges d'ànim, no només de Catalunya, sinó també de les Balears i de València. Des d'aquests indrets, també ens manifestaven l'interès de convocar una consulta.

Quina serà la següent passa?
Continuar treballant perquè l'autodeterminació sigui possible. El referèndum ens permetrà calibrar l'interès real sobre el tema i ens animarà a continuar fent feina cap a endavant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ferran, fa mes de 11 anys
Es un proces que s´ha engegat i que´l sistema intentara apaivagar. El efecte "domino" sera dificil que amb fiscals i manifestacions de la Falange freni aquest moviment de la societat catalana. Sense tindre valor vinculan, es un missatge contunden pels que permanenment intenten silenciar la veu dels pobles criminalitzan i prohibin els referendums
Valoració:6menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
Aquest missatges d'ànim no devien esser del PP ni del PSM ni del PSOE , ni d'UM.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris