algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Adéu a la Justícia del segle passat

600 noves unitats judicials, 24 programes d'actuació, 147 mesures concretes, 750 noves places oferides... El Ministeri de Justícia ha decidit a la fi aplicar-se i el titular de la cartera, Francisco Caamaño, considerà que la vaga prevista per al 8 d'octubre “ja no és necessària”

El Govern aprovà ahir el Pla estratègic de modernització de la Justícia, que preveu, entre altres mesures, la creació de 600 noves unitats judicials entre 2010 i 2012 que, sumades a les dels dos anys anteriors, suposarà un increment del 19 per cent de la planta judicial.

Així ho va explicar en una roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres el titular de Justícia, Francisco Caamaño, qui va qualificar aquesta iniciativa com un pla de transformació profunda a través del consens que inclou 24 programes d'actuació i 147 mesures concretes.

En relació amb la vaga de jutges convocada per al pròxim 8 d'octubre, Caamaño destacà que per a l'elaboració d'aquest pla de modernització més d'un centenar d'associacions i entitats hi han dit la seva i, si hi ha una convocatòria d'aturada, va dir, "ells hauran d'explicar a la societat per què ho fan".

El Ministeri de Justícia no s'aturarà en cap cas, continua treballant en el que la societat espanyola demana, va reiterar.Segons Justícia, el pla inclourà un esforç pressupostari de 600 milions d'euros per als pròxims tres anys, que ja havia estat anunciat tant pel president del Govern com pel ministre.

En aquest sentit, la vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, volgué indicar que el pressupost de l'any que ve, encara que serà auster, inclourà el pla com una de les prioritats.

El ministre, per part seva, apuntà que la "fotografia" de la Justícia el 2012 oferirà un total de 600 noves unitats judicials (150 de les quals seran jutgesses d'adscripció territorial), de manera que es crearan 200 unitats a l'any que, sumades als increments produïts el 2008 (160) i 2009 (150), suposen 920 unitats judicials addicionals.

La nova figura dels jutges d'adscripció territorial permetrà al Poder Judicial, segons el Ministeri, atendre amb jutges professionals les necessitats de substitució i suplències en l'àmbit territorial de cada tribunal superior de justícia.

A més, es convocaran 750 noves places de magistrats (250 per any) i se'n crearan 450 en la carrera fiscal i 800 places de secretaris judicials, la qual cosa, pel Ministeri de Justícia, implica uns augments del 17 per cent en el cas dels jutges i del 20 per cent en els altres dos.

El ministre també va garantir que el 2012 tots els jutjats i tribunals espanyols treballaran en xarxa i estaran comunicats en temps real.Així, el Ministeri, amb la col·laboració de les comunitats autònomes i el Poder Judicial, crearà un "gran interconnector que permeti traduir tots els sistemes informàtics" perquè tots els jutjats i tribunals de l'Estat espanyol puguin operar entre si i amb el Ministeri Fiscal a través del programa EJIS, finalitzà Caamaño.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris