muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Madrid provarà la vacuna contra la grip A en 400 nins

El col·lectiu de petits participarà en l'assaig clínic voluntàriament, segons la ministra. Tanmateix, Jiménez no volgué revelar ni les comunitats autònomes ni els hospitals on es realitzarà el procés

110628

Un menut sosté un butlletí sobre la grip en una escola de Saragossa.

Javier Cebollada

L'Esta espanyol començarà "de manera immediata" els assaigs clínics de la vacuna contra la grip AH1N1 en 400 nins d'entre 6 mesos i 17 anys, la cobertura sanitària dels quals correspon a diferents hospitals de quatre comunitats autònomes. Així ho va anunciar ahir la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, després de participar amb la titular de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, en la Comissió Mixta de Coordinació de Salut de l'Institut Carlos III, i tractar de la cooperació entre ambdós departaments. L'Agència Espanyola del Medicament autoritzà ahir la realització d'aquests assaigs clínics, que es faran en aquest col·lectiu, un grup de 400 petits que ja s'ha seleccionat i que participarà en les proves amb caràcter voluntari. A més, també s'han posat en marxa els protocols d'actuació i els comitès de vigilància necessaris per fer-ne el seguiment.

Els resultats definitius no estaran disponibles fins d'aquí a sis mesos, la qual cosa no significa que el medicament no es pugui utilitzar anteriorment, aclarí la ministra de Sanitat. Jiménez confia que els assaigs d'aquesta vacuna, elaborada pels laboratoris Glaxo, "concloguin amb l'èxit i la seguretat que s'està tenint en altres països". La ministra no va voler revelar les comunitats autònomes ni els hospitals on es realitzaran les proves per preservar la identitat de les persones que s'hi sotmetran i donar tranquil·litat als professionals que les duran a terme. A l'Estat s'han registrat fins ara 25 morts per grip A i se'n comptabilitzen entre 120.000 i 150.000 casos estimats, dels quals la "immensa" majoria han estat lleus i han seguit un tractament convencional. Sols 117 han tingut "certa gravetat", per la qual cosa han necessitat atenció hospitalària. No obstant això, Jiménez va subratllar que les autoritats sanitàries estan preparades per afrontar aquest major índex de contagi.

Els pediatres posen condicions

Per part seva, els pediatres espanyols volgueren fer una puntualització i varen desaconsellar la vacunació massiva contra la grip AH1N1 dels nins asmàtics, a més de recomanar que el tractament se centri només en els menors amb una asma crònica i forta, que representen entre el 20 i el 30 per cent dels petits amb aquesta malaltia. Així ho explicà ahir en roda de premsa el cap de neumopediatria de l'hospital Niño Jesús de Madrid, José Ramón Villa, que va recordar que s'han d'esperar les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (l'OMS) i del Ministeri de Sanitat per prendre les mesures pertinents sobre aquest assumpte.

Els escolars afectats seran aïllats i després enviats a ca seva una setmana

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, volgué puntualitzar ahir que els petits que presentin els símptomes habituals de la grip A -més de 38º de febre, tossina i malestar general- en el col·legi seran aïllats en una habitació fins que vinguin els pares i hauran de guardar repòs a casa durant set dies, fins que estiguin totalment bons i puguin incorporar-se de nou a classe. Aquestes i altres recomanacions seran incloses en les Directrius generals per a la prevenció de Grip A en escoles infantils i altres centres d'Atenció a la Primera Infantesa que està ultimant el seu departament, segons va reconèixer Jiménez, amb les qual pretenen detallar les pautes que han de seguir els pares i els professors en cas que un nin tingui símptomes de grip.

Normalment, va insistir la ministra, els al·lots poden ser duts a casa i, gràcies al tractament amb un antipirètic o un paracetamol, "en un període de dos o tres dies li fugirà la febre", encara que és recomanable que guardi repòs durant set dies. A més, per evitar contagis en els centres educatius, la ministra del ram advocà per mantenir unes normes d'higiene bàsiques per evitar contagis, malgrat que aquest es produeix directament per l'aire o la saliva.
En aquest sentit, es va mostrar satisfeta perquè els pares i els docents estan reaccionant amb normalitat i tranquil·litat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepet, fa mes de 11 anys
Jo també vaig pensar que era un abús. Pero pel que m'han explicat, es fan proves amb nins amb poques alternatives. És a dir, amb nins que són "población de riesgo grave". Nins que si tenguéssin grip A podrien morir. No ho sé, pero el que si és cert es que cap pare/mare voldría fer proves amb els seus nins sin no fos una situació molt i molt especial.
Valoració:1menosmas
Per Vergonya, fa mes de 11 anys
Això és un abús. Els nins no poden decidir què els convé. Els agafen a ells per fer de conillets. Per què no agafen els seus pares?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris