algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El TSJM requereix al Govern de Camps els expedients de contractació amb les empreses de Correa

El magistrat obra a petició del Ministeri Fiscal després que de «forma reiterada així li ha vingut sol·licitant davant de la demora de la Generalitat valenciana a l'hora de facilitar la relació dels pagaments i contractes assenyalats amb anterioritat»

110384

Francisco Correa.

Efe

L'instructor del cas Gürtel a Madrid, Antonio Pedreira, va dictar el passat 3 d'agost una providència en què va requerir a la Generalitat valenciana la relació de pagaments i contractes amb tretze empreses relacionades amb Francisco Correa, ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

La petició es refereix als expedients complets de contractació, factures o qualsevol mena de contracte fet des del 1998 entre aquesta administració o alguna de les agències o organismes pertanyents a la Generalitat valenciana, o en el seu cas certificació negativa, amb tretze empreses de Correa.

El requeriment es produeix a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció per fer efectiu la petició que ha fet el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón abans que s'inhibís a favor dels Tribunals Superior de Justícia de Madrid i de València perquè assumissin la investigació del cas Gürtel en implicar aforats del PP madrilenys i valencians.

A la nota, el TSJM insisteix que aquesta sol·licitud «de cap manera» obeeix al desig del jutge d'investigar les relacions entre el Govern de Francisco Camps i Correa, sinó «a l'interès de conèixer les activitats d'aquestes empreses, atès que el seu àmbit d'actuació és o era nacional».

D'aquesta manera, el magistrat obra a petició del Ministeri Fiscal després que de «forma reiterada així li ha vingut sol·licitant davant de la demora de la Generalitat valenciana a l'hora de facilitar la relació dels pagaments i contractes assenyalats amb anterioritat».

«Les investigacions practicades pel Ministeri Fiscal i el jutge instructor ni estan dirigides contra Francisco Camps ni tenen per tant que veure amb el mateix», afegeix la nota del TSJM.

A començament d'agost, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va arxivar la causa oberta contra Camps, Ricardo Costa, Víctor Campos i Rafael Betoret per un delicte de suborn. El Tribunal va determinar que els regals rebuts pels càrrecs públics de la trama de Correa no són constitutius de delicte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris