nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Pugen les pensions mínimes

Zapatero obre el curs polític anunciant l'increment d'aquestes prestacions per al 2010 i assegurà que sortirem de la crisi alhora que la resta de països de la UE. El cap de l'Executiu acusa el PP de falta de “compromís”

El 2010 el Govern incrementarà les pensions mínimes. El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, obrí ahir el curs polític en la festa minera de Rodiezmo (Lleó) anunciant que la seva política econòmica no canviarà, malgrat la crisi, i que mantindrà i incrementarà les polítiques socials, "perquè aquest és el camí pel qual transitarem per arribar a la recuperació". En aquest context, comunicà que les pensions mínimes guanyaran "poder adquisitiu" l'any que ve, mentre que va rebutjar les acusacions del PP d'improvisació en la seva política econòmica. El cap de l'Executiu espanyol ha començat el curs polític renovant el seu compromís en polítiques socials. Encara que no en concretà xifres, avançà que les pensions mínimes arreu de l'Estat guanyaran "poder adquisitiu" i recordà que en els darrers anys han pujat un 30 per cent per sobre de les altres. De la resta de les pensions, només va dir que "està establert" que han de mantenir el seu poder adquisitiu.

Així mateix, va garantir que augmentarà els recursos per a la Llei de dependència, les beques, els ajuts al lloguer per als joves i "a la igualtat". Per tot això, va demanar "confiança" als treballadors i assegurà que mantindrà la política social, "tot i la greu crisi econòmica. Zapatero no va donar detalls sobre la pujada d'impostos per a l'any que ve, només va insistir que serà "moderada" i es va mostrar convençut que hi ha "molta gent" decidida a pagar un poc més perquè els qui més ho necessiten puguin "suportar la crisi". "Hi ha molts ciutadans disposats a dir sí, puc aportar una mica més", va manifestar. El cap de l'Executiu espanyol va subratllar que l'Estat espanyol sortirà de la crisi econòmica al mateix temps que altres països, malgrat que l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha apuntat aquesta setmana que Espanya serà un dels estats que més tardarà. No "em veureu al costat d'aquells que creuen que en sortirem els darrers, que no podem. No, sortirem com els altres, podrem i tornarem a tenir anys de creixement econòmic i de creació d'ocupació i garantint l'Estat del benestar i les polítiques socials", va asseverar.

Davant de milers de persones reunides a la pineda de Rodiezmo pel sindicat miner d'Astúries SOMA-FIA-UGT, criticà els que es "freguen les mans" esperant que part dels països de la UE comencin a recuperar-se i "alertant, pronosticant o encoratjant" que l'Estat espanyol no ho faci. "I jo dic que guanyarem la recuperació econòmica", recalcà, i mentrestant, "no hi haurà cap retallada dels drets dels treballadors, malgrat les pressions", assegurà.
Zapatero va arremetre, a més, contra el principal partit de l'oposició i apuntà que el PP ha dit els darrers mesos "moltes coses que és millor no recordar", en al·lusió a les acusacions d'espionatge llançades pel PP. Per apatero, el que els populars no han fet ha estat presentar cap idea, ni proposta, ni "compromís" ni "oferta de col·laboració"."Esper que en aquest nou curs polític canviïn d'actitud", reclamà Zapatero.

El PP diu que apujar els impostos és un "disbarat estratosfèric" i que en pagarem "els errors"

El PP no canvia de parer. El president dels populars, Mariano Rajoy, assegurà ahir que "en aquest moment apujar els impostos a l'estalvi és un disbarat estratosfèric" i va instar el Govern a reduir la despesa "d'una manera dràstica", ja que, segons el seu parer, "augmentar els impostos és un cop al consum, a l'estalvi, a la inversió" i generarà menys recaptació a l'Estat. En aquest context, el vicesecretari de Comunicació, Esteban González Pons, presentà una campanya del PP contra la pujada d'impostos, sota el lema "Tu no tens per què pagar els errors de Zapatero". Pel dirigent popular, en aquests moments qualsevol agument d'impostos és injust i els espanyols "no tenim per què pagar de la nostra butxaca els errors de Zapatero". El dirigent popular acusà, a més, ZP de ser "un president populista" que "davant de la crisi econòmica i social més greu que recordam elegeix donar subsidis abans que ocupació, tria donar propaganda abans que fer estratègia".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris