nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Aprovat: un ordinador per a cada un

El Consell de Ministres va aprovar ahir el pla Escola 2.0, que preveu que en els pròxims mesos un total de 392.000 alumnes i 20.000 professors de 5è de primària, a més de 14.400 aules completament digitalitzades de tot Espanya, disposin d'un ordinador personal ultraportàtil que podran utilitzar per a la seva formació. El termini que es proposa el Govern per complir-lo és fins a abril de 2010.

El desplegament d'Escola 2.0 començarà aquest mes amb experiències pilot en què participaran, almenys, 7.100 alumnes en diferents zones de l'Estat, i amb el començament dels cursos de formació dels professors a tot el territori. El pressupost del programa per a aquest curs escolar ascendeix a 200 milions d'euros, cofinançats al 50 per cent entre el Govern i les comunitats autònomes, partida aprovada pel Consell de Ministres a final de juliol.

El desenvolupament d'Escola 2.0 es realitzarà a través de convenis entre les autonomies i el Ministeri d'Educació. La firma és prevista en les pròximes setmanes amb Andalusia, Aragó, Astúries, les Illes Balears, les Canàries, Cantàbria, Castella-La Mancha, Catalunya i el País Basc. A partir d'aquesta data, es rubricaran amb altres comunitats autònomes. En aquests acords s'especificarà el detall dels requisits tècnics essencials dels ordinadors portàtils d'alumnes i professors i també de les aules.

L'objectiu és la transformació, en els pròxims quatre anys, de les classes tradicionals de 5è i 6è de Primària, i de 1r i 2n de Secundària en aules digitals dotades de pissarres digitals i connexió sense fil a internet, en què el professor disposarà d'un ordinador portàtil i en les quals cada alumne treballarà amb un de personal ultraportàtil.

El programa Escola 2.0 impulsa el maneig de les noves tecnologies "com un nou llenguatge per aprendre i per ensenyar" que completa els mitjans tradicionals com el quadern, la pissarra i el guix. La qüestió és la següent: es troba el personal docent en capacitat de "dominar" aquestes noves tècniques o necessita una formació?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris