algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern de ZP no augmentarà els imposts a les rendes més altes

La ministra Salgado assegura que el Govern central no apujarà la pressió fiscal sobre les Societats d'Inversió de Capital Variable (SICAV), però explica que es revisaran “totes” les figures impositives

Els imposts a les rendes de les Societats d'Inversió de Capital Variable (SICAV) es mantindran igual. La vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, afirmà ahir que el Govern no té "intenció" d'apujar els impostos a les rendes més altes i, com ja féu el cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, apuntà que les rendes de capital amb "més possibilitats" han de tenir canvis en la seva fiscalitat. La reforma no afectarà així els doblers que s'amaguen darrere les Societats d'Inversió de Capital Variable (SICAV) per la seva baixa tributació, que és d'un 1% davant el 30% que de les societats anònimes. Segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), 439.395 inversors es beneficien d'aquests grups. De fet, en aquests moments hi ha donades d'alta davant la CNMV un total de 3.347 SICAV, les quals manegen un patrimoni total de 24.943 euros.

Tot i que s'ha referit a les rendes de capital, ha assenyalat que el Govern "mai no ha qüestionat" la decisió que el Govern del PP va prendre el 2003 de fixar en l'1% la tributació de les societats d'inversió col·lectiva i ha recalcat que es troba en el mateix nivell que altres països de l'entorn europeu. Els economistes han alertat diverses vegades en les darreres setmanes que elevar la pressió fiscal cap a les SICAV espanyoles podria ocasionar una ‘fugida' de capitals de l'Estat espanyol. Malgrat tot, aquest és un dels punts que les forces de l'esquerra parlamentària com IU i ICV consideren fonamental dins de les exigències de més progressivitat fiscal, a la qual condicionen el seu suport als Pressuposts per al 2010.

Salgado reiterà, en roda de premsa, que el Govern revisarà "totes" les figures impositives, encara que ha indicat que moltes no patiran canvis i ha negat que existeixi una "descoordinació" en el si de l'Executiu sobre aquesta qüestió. La ministra manifestà que, si no fos per la situació actual de crisi econòmica, el Govern "continuaria abaixant els impostos" com va fer en la legislatura passada. Tanmateix, Salgado eludí anticipar més detalls de la reforma que prepara el Govern, remetent-se a la redacció dels Pressuposts Generals de l'Estat per al 2010, que seran presentats a final de setembre. Allò a què féu al·lusió fou al futur de la deducció dels 400 euros. Després d'esmentar la "porta oberta" divendres passat pel Govern per a la seva desaparició, ha incidit que aquesta mesura es va posar en pràctica en un context d'elevats tipus hipotecaris i inflació elevada que ja no es produeix, de manera que la qüestió és ara que aquesta devolució als contribuents "tingui una millor utilització".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 3N, fa mes de 11 anys
El que fan molt bé els socialistes és la propaganda. Amés tenen els sindicats, que no fan res, passi el que passi, per tal de no perdre privilegis. Estam ben arreglats.
Valoració:-7menosmas
Per Socia què?, fa mes de 11 anys
Roben als pobres seguit, seguit i es diuen socialistes. Les mesures contributives no afectaran a les SICAV i això significa que només fan política a favor del capital especulatiu que ha provocat la crisi. Que es diguin socialistes és no tenir vergonya. Franco els passava per l'esquerra.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris