algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

No tots els menors de 14 anys seran vacunats

S'immunitzarà entre el 15 i el 20% de la població. En aquesta primera tongada de vacunació, només hi entraran aquells al·lots que tinguin problemes o malalties cròniques

110228

Trinidad Jiménez, ahir a Madrid amb esl consellers de Sanitat.

Gustavo Cuevas

Els menors de catorze anys no entraran dins el primer grup de risc que serà vacunat amb motiu d'una possible onada de grip A, llevat que es tracti de malalts crònics. Així ho va especificar ahir la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, qui ahir es reuní a Madrid amb els consellers de totes les comunitats autònomes en un nou Consell Interterritorial del Sistema estatal de Salut per tal d'informar-los i pactar el pla d'acció davant la pandèmia.
Quins seran els col·lectius que entraran en aquesta primera tongada de vacunació? Segons s'ha previst des del Ministeri, s'immunitzarà entre el 15% i el 20% de la població, incloent-hi dones embarassades, malalts crònics de més de sis mesos i professionals sanitaris i serveis essencials -forces de seguretat de l'Estat, personal de Protecció Civil i Bombers-. Així doncs, no en formen part els menors de 14 anys, tret que pateixin una malaltia de tipus crònic. Tanmateix, les comunitats autònomes i el Govern van voler llançar un missatge de tranquil·litat a la població i asseguraren que l'Estat disposarà d'una reserva de vacunes que cobrirà fins al 60% de la població.

Després de més de quatre hores de reunió amb els consellers, Jiménez va assenyalar que s'han definit "conjuntament" els grups de risc. Segons va explicar, aquests seran els primers a vacunar-se "una vegada que estiguin disponibles les vacunes i autoritzades per l'Agència Europea del Medicament, cosa que es preveu per a final d'octubre o primers de novembre". No obstant això, aquests grups de risc no són inamovibles, segons explicà la titular de Sanitat. Jiménez indicà que estan "oberts a ampliar-los" en funció de noves recomanacions per part de les autoritats sanitàries internacionals o en el cas que augmenti la incidència del virus i se'n produeixin més contagis. A més, va afirmar que els laboratoris que estan investigant la vacuna podrien posar-la a disposició "pel canal privat" a partir de final del mes de desembre, quan acabin de proveir les demandes sol·licitades pels estats.

Al costat de la vacunació contra la grip A, es realitzarà, com cada any, la de la grip estacional. Pel que fa a aquesta, des del Ministeri de Sanitat es va anunciar que el calendari s'avançarà en totes les comunitats perquè comenci en totes entre la segona quinzena del mes de setembre i la primera setmana d'octubre. Sobre un altre dels temes més polèmics relacionats amb aquesta pandèmia, l'inici del curs escolar, Sanitat i comunitats autònomes van acordar no retardar-lo. Així mateix, van advertir que aquelles regions on se'n dugui a terme un començament escalonat "ho faran per qüestions organitzatives". Per Jiménez, "no existeixen raons clíniques ni epidemiològiques" per endarrerir el començament de les classes, ja que "els alumnes poden contagiar-se a les escoles de la mateixa manera que als parcs o al cinema". D'aquesta manera es compleixen les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, que advoca per "no alterar els hàbits de vida com a ciutadans". Malgrat això, la ministra Trinidad Jiménez va informar que estan treballant en un protocol d'actuació pediàtric per tal de respondre de manera precisa davant possibles brots del virus en un centre educatiu.

Unanimitat, independent del "color polític"

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, destacà ahir el consens obtingut en els acords tancats pel Consell Interterritorial del Sistema estatal de Salut sobre la grip A, "independentment del color polític". Thomàs informà que en el pla d'acció s'inclou el fet d'avançar el començament del període de vacunació de la grip estacional, que en el cas balear s'estima que començarà a primers d'octubre, fins al 15 de novembre sense modificació dels grups definits. Finalment, recalcà als mitjans de comunicació que s'espera que l'Agència Europea del Medicament doni l'autorització del termini que fixi la fitxa tècnica de la vacuna del virus H1N1 cap a final d'octubre o principi de novembre, tot i que també insistí que la població ha d'entendre que abans d'administrar-la cal tenir-ne dades de "l'eficàcia i seguretat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per llest, fa mes de 11 anys
Star, en català diem: ¿on va en Pere amb aquestes raons? i ¿què té a veure això emb les témpores? Reconec que m'he perdut llegint la teva opinió, m'agradaria algona concreció per la teva part.
Respecte el tema de les vacunacions, crec que la societat en general ens estam obsessionant amb la grip A, influenciats per les notícies que ens arriben, atès que només ens informen de les defuncions per aquesta causa [a les degudes al trànsit ja no en feim ni cas], però no ens informen de la quantitat de gent que se n'ha curat, amb tractament o sense. Pens que és prou assenyada la decisió del ministeri.
Valoració:3menosmas
Per Star, fa mes de 11 anys
Por lo que sabemos,la Inteligencia no es un contepto unívoco. Cuando la definimos desde aquí, envolvemos dentro de ese término nuestra percepción, inferida de conceptos psicosociológicos y motivaciones subjetivas.

La inteligencia no es la “racionalidad” en sentido estricto. Por así decirlo, es nuestra mente la que intenta cuadricular todo aquello que vemos, para poder digerirlo.

Otro paradigma que conocemos es que a mayor inteligencia, mayor respeto con el entorno. A mayor inteligencia, mayor generosidad. La tecnología es una manifestación del progreso, pero no de la inteligencia. Con ésto quiero decir que la tecnología en sí misma no es una finalidad , sino un medio.

En nuestra sociedad, la tecnología, es en sí misma un objetivo, y precísamente eso a corto plazo, nos garantiza un bienestar material. Sin embargo, al hacer ésto, estamos perdiendo inteligencia y ganando racionalidad.

Por así decirlo, la razón de la lógica, es la lógica de la sinrazón. La inteligencia no se basa en el egoísmo, sino en el desarrollo de la conciencia colectiva, y la aceptación de que somos uno con el universo.

En el momento en que nos conectamos con el universo, nos volvemos mucho más inteligentes, porque aprehendemos su lógica. (Con “h” intercalada), en lugar de aprender su superficialidad.

Éste es un tema que podría llevar millones de páginas, con millones de referencias, reflexiones.

El problema de nuestro género, y de nuestros tiempos, es que a medida que avanzamos en un modelo tecnológico “egoísta”, nos volvemos mucho más listos, pero cada vez menos inteligentes.

Hemos llegado al paradigma de considerar inteligencia=razón. La razón no es la inteligencia, es sólo el programa “standar” que hemos instalado en nuestros discos duros para cuadricularnos y así no ser discordantes socialmente con los que nos rodean.

Un saludo.
Valoració:-1menosmas
Per Pedro, fa mes de 11 anys
Por favor antes de vacunaros informaros bien lo que es una vacuna y que contiene. Desde plomo, hasta restos de adn putrefactos pasando por mercurio y como no por el propio virus "debilitado".

Las vacunas contra la gripe no han sido nunca muy eficaces, en muchos casos incluso han provocado complicaciones de la enfermedad o nuevos brotes ( recuerdo que la vacuna lleva el virus ).

La vacuna contra la gripe A ( que hay una BURBUJA de diagnosticos, se esta inflando para lucro de Roche), es una AUTENTICA RULETA RUSA, no hay un protocolo adecuado para averiguar su eficacia y SUS EFECTOS SEcUNDARIOS:

El tamiflu de Ronald Rumsfeld ( gana un porcentaje por cada cajetilla que se vende, alrededor del 10% )no esta siendo muy eficaz y lo que SI SE HA DEMOSTRADO es que causa efectos secundarios en el 50% de los casos si son niños...
Valoració:0menosmas
Per xap, fa mes de 11 anys
Crec que se dona molta importància a un simple custipat.
Es grip normal mata una pardalada de gent a tot el mon i no es noticia, però ara en 3 o 4 anys hem tengut 3 grips apocalíptics que han anat desapareixent sense destruir mitja humanitat com se suposava.

Primer grip Aviar, que havia de matar no se quants de milions de persones, ja ni en senten a xerrar.
Després grip porcina, igualment havia de matar a gaire be la meitat de la població mundial.
i ara N1H1 es una mutació mes, que també ha de matar i ha de destruir el mon.

Que voleu que vos digui si tot això fos vera, ja seriem una quarta part de població mundial de fa 4 o 5 anys, i per contra encara segueix creixent es nombre d'habitants del mon
Valoració:7menosmas
Per ja, fa mes de 11 anys
Tant França com el Regne Unit pràcticament vacunaran a tota la població. A veure qui diu la veritat o estau mal informats. A més França, tancarà els col·legis on es detectin més de tres casos i, fin i tot, pot tancar tots els col·legis i per això han previst que es donin les classes, tant per internet, com per televisió i ràdio. Aquí, s'ha previst alguna cosa semblant? Em sembla que tornarem a sofrir la incompetència supina de la nostra classe política (tant de madrid com la d'aquí)
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris