cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Tres assessors d'Aguirre són imputats pel cas d'espionatge

El jutjat investiga aquests membres del Govern de Madrid per possible malversació de fons

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Madrid, que investiga el cas de presumptes espionatges a polítics de la Comunitat de Madrid, ha citat a declarar en qualitat d'imputats els assessors de Seguretat eventuals de la Conselleria d'Interior, José Oreja, Antonio Coronado i José Luis Caro Vinagre.La jutgessa justifica aquesta petició per les gestions efectuades per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal.

En aquest sentit, investiga si hi hagué malversació de fons a càrrec de la Conselleria d'Interior per sufragar les despeses dels suposats espionatges patits tant per l'exconseller de Justícia, Alfredo Prada, com pel tinent de batle de Madrid, Manuel Cobo. Així, la magistrada reclama poder interrogar tres dels exguàrdies civils que el mateix Prada demanà fa unes setmanes que hi fossin imputats, d'acord amb les dades que recullen els informes policíacs sobre les presumptes vigilàncies il·legals que sofrí entre abril i març de 2008.

Concretament, la jutgessa, que descarta l'arxivament de les diligències, té sobre la taula, des del 24 de juny passat, un escrit del diputat regional del PP en el qual li demanava que citi a declarar com a imputats dos tècnics i sis assessors del departament de Francisco Granados, davant les seves sospites que es podrien trobar darrere els seguiments de què fou objecte. El document sol·licitava que s'incoassin diligències prèvies contra el tècnic especialista en seguretat, José Manuel Pinto; l'eventual de confiança de la Conselleria, José Palomo; i els assessors de seguretat eventuals, José Oreja, Antonio Coronado, José Luis Caro Vinagre, Belén Espartero, José Manuel Rodríguez i Roberto Casielles.

Prova pericial

Prada també reclamà en una altra carta una prova pericial cal·ligràfica de les mateixes persones perquè, amb els documents originals de la causa, se'n remetés una còpia a la Comissaria General de la Policia Científica, al Servei de Tècnica Policíaca i a la Secció de Documents, a fi que els pèrits cal·ligràfics determinin l'autoria dels escrits relatius a la causa i si han estat confeccionats per aquestes persones.

El parlamentari autonòmic es basava en el fet que els agents que elaboraren els informes de seguiments es referien al departament on treballen, la Direcció General de Seguretat de la Conselleria d'Interior. A més, dos estudis pericials encarregats pel diari El País apunten cap a José Manuel Pinto com a autor d'alguns dels informes. L'escrit reclamava que se citi judicialment Prada perquè procedeixi a ratificar i ampliar, si escau, la denúncia que ha presentat a la Fiscalia General de l'Estat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris