cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Arrestats tres dels etarres més cercats

Els etarres Asier Borrero, Itziar Plaza i Iurgi Garitagoitia, tres dels terroristes més cercats, han sigut detinguts a França per la Policia Judicial francesa en col·laboració amb la Policia espanyola, segons informaren portaveus de la investigació.

Les mateixes fonts explicaren que els tres etarres, que figuren en la llista dels més cercats en la pàgina web de la Guàrdia Civil, varen ser arrestats a Pau a la sortida d'un McDonald's, anaven armats i se'ls confiscà material informàtic.

Els tres detinguts són membres "alliberats" d'ETA (amb sou per part de la banda i fitxats per les forces de seguretat) i diferents experts en la lluita antiterrorista els consideren "peces clau" en aquests moments dins l'organització terrorista.

Les esmentades fonts creuen, a més, que Itziar Plaza tenia actualment un paper destacat en la direcció d'ETA. Plaza, de 26 anys, és natural de Bilbao i era fugitiva des del 2005, quan l'Audiència Nacional processà 30 presumptes membres de l'aparell d'infraestructura i informació d'ETA a Biscaia.

Asier Borrero podria estar implicat, al costat d'un altre dels detinguts, en l'assassinat de dos guàrdies civils l'1 de desembre de 2007. Els agents van ser tirotejats a Capbreton, a las Landes, a prop de la ciutat francesa de Baiona.

Asier Borrero Toribio té 24 anys i es trobava també desaparegut des de la desarticulació del comando Biscaia el juliol de 2008. Se'l vincula amb l'atemptat amb cotxe bomba contra la caserna de la Guàrdia Civil de Calahorra (la Rioja) el març de 2008, amb l'atac amb bomba contra la comissaria de l'Ertzaintza a Zarauz el 25 de setembre de 2007 i amb la col·locació d'artefactes a les cases del poble de les localitats biscaïnes de Balmaseda i Derio.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris