nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

El Constitucional es queixa a ZP per la crítica de Conde-Pumpido a la sentència dels 'Albertos'

El ple del Tribunal Constitucional es dirigí ahir per escrit al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, per «comunicar el seu rebuig» a les manifestacions públiques realitzades dijous pel fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, en les quals aquest criticà durament la sentència per la qual resultaren absolts els empresaris Alberto Cortina i Alberto Alcocer perquè, segons ell, «permet als acusats quedar-se amb els diners de l'estafa».

En les esmentades declaracions, Conde-Pumpido manifestà la seva discrepància «total, radical i profunda» amb la sentència que exonerà 'els Albertos' de la condemna per un delicte d'estafa en el cas Urbanor, perquè considera que els seus delictes havien prescrit abans que l'acció penal es dirigís contra ells.

La missiva, el contingut de la qual s'acordà en una reunió dels dotze magistrats que componen el ple del Tribunal Constitucional, es remeté a la Presidència del Govern sense enviar-ne còpia a la Fiscalia General, que tampoc no rebé anteriorment cap tipus de queixa per escrit referent a les manifestacions de Conde-Pumpido.

De moment no ha transcendit el contingut de l'escrit, encara que fonts jurídiques han reconegut el malestar que causaren a al tribunal les paraules de Conde-Pumpido.

El document s'hauria dirigit a la Presidència del Govern perquè és l'òrgan responsable del nomenament del fiscal general de l'Estat.

La resolució dictada el passat dia 20 pel Tribunal Constitucional implica un canvi doctrinal sobre l'aplicació els terminis de prescripció dels delictes respecte a la mantinguda fins a aquest moment del Tribunal Suprem, la qual cosa també ha provocat un enfrontament institucional entre ambdós tribunals.

De fet, dimarts passat, la Sala Penal del Tribunal Suprem afirmà, mitjançant un acord adoptat a la Sala General, que el Constitucional s'havia excedit en la seva jurisdicció en canviar la doctrina de la prescripció, perquè es va basar en una interpretació de la tutela judicial efectiva que vulnera l'article 123 de la Constitució espanyola. L'esmentat article és el que dota el Tribunal Suprem de supremacia en la interpretació de les lleis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris