cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Almenys 24 arrestats a la jornada de vaga abertzale contra les il·legalitzacions

L'esquerra qualificà la participació de «notable» i criticà la «repressió» dels governs

102276

Diversos grups s'encadenaren a bidons plens de formigó per tallar el trànsit a diferents vies del País Basc.

La jornada de vaga i lluita convocada per l'esquerra abertzale per protestar contra el procés d'il·legalització obert contra el PCTB i ANB i contra les últimes detencions de dirigents de Batasuna va ser una jornada plena d'incidents que deixaren almenys 24 arrestats, entre els quals hi havia dos policies municipals i un edil de la localitat guipuscoana de Pasaia. El conseller basc de Justícia i Ocupació, Joseba Azkarraga, destacà la falta de «seguiment significatiu» de la vaga general. Per contra, des de l'esquerra abertzale assenyalen que la convocatòria va tenir un seguiment «notable» i denunciaren que els Governs basc i navarrès posaren en marxa «tota la seva maquinària repressiva» per «condicionar» la jornada.

Els incidents que ocasionaren les detencions més sonades de la jornada van tenir lloc a la localitat de Paisa, Guipúscoa, on devers les nou del matí foren arrestats tres individus, acusats de desordres públics quan intentaven tallar el trànsit en una de les principals vies de la localitat. Quan es comprovaren les seves identitats, saltà la sorpresa ja que un d'ells era regidor del poble i els altres dos, policies municipals.

Incidents similars, amb talls de trànsit i bidons plens de formigó es reproduïren a Biscaia. Però hi hagué més cosa. Devers les vuit i quart, agents de l'Ertzaintza arrestaren, a Sestao, dos individus que estaven literalment penjats amb arnesos del pont de Galindo, sobre les vies del Metre, impossibilitant la circulació de trens. A més dels nombrosos incidents, es produïren manifestacions a les tres capitals basques i Navarra, convocades pel sindicat abertzale LAB que assegurà que el seguiment de la vaga va ser «notable».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris