muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

PSOE i PP arriben a un acord perquè l'Acadèmia de la Televisió organitzi els debats electorals

Zapatero espera veure Rajoy cara a cara i que «no li passi com fa quatre anys, que s'acovardí»

El PSOE i el PP acordaren ahir que l'Acadèmia de la Televisió sigui la que organitzi els dos debats electorals entre el cap del Govern, Jose Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy.El coordinador de la campanya del PP, Pío García Escudero, cridà al secretari d'Organització socialista, José Blanco, per comunicar-li que acceptava la proposta que l'Acadèmia de la televisió s'encarregàs de l'emissió del senyal d'ambdós debats.

Abans d'aquest anunci, Zapatero havia manifestat el seu interès que es realitzassin els debats i esperava, a més, «que, a Rajoy, no li passi el que li passà fa quatre anys, que s'acovardí», perquè després es lamentarà com, segons el seu parer, féu aquesta legislatura després de rebutjar un cara a cara amb ell abans de les eleccions de març del 2004.

Després de fer pública la decisió, el PP digué que es demostra un pic més el seu interès per celebrar els cara a cara i que puguin ser seguits pel major nombre possible de ciutadans, «posant punt i final al despropòsit de mentides i insults abocats pel PSOE les darreres setmanes». El PP diu que el PSOE ha d'explicar encara «per quina raó s'ha negat tan rotundament que els debats es duguessin a terme a les dues cadenes de televisió preferides pels ciutadans -en al·lusió a Antena 3 i a Telecinco-, amb aproximadament el 40 per cent de l'audiència i que han acreditat un major pluralisme i independència».

El PSOE, per la seva part, confià que «en el futur ningú no torni a negar als ciutadans aquest dret democràtic». Pel PSOE, «són els ciutadans els que tenen dret a elegir lliurament el mitjà de comunicació en el qual desitgen veure'ls».«Esperam que aquest esdeveniment assegui un precedent», va dir el PSOE en un comunicat. No és moment de fer retrets sinó de celebrar que, 15 anys després, Espanya recupera el sa exercici democràtic dels debats electorals», va afegir. Encara queda per decidir qui serà el moderador dels debats, on es faran i com serà el disseny del plató.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris