cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

ZP promet augmentar els ajuts per fill a 400.000 famílies amb rendes baixes

Els nous límits per rebrel's s'ampliaran dels 11.000 als 15.000 euros d'ingressos a l'any

87130

El presdident del Govern, en un míting en Toledo, on desglosà les noves propostes.

EFE.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, fou ahir l'encarregat d'anunciar la nova promesa del PSOE amb vista a les eleccions del 9 de març: prendre mesures perquè 400.000 famílies més puguin rebre els ajuts familiars que concedeix la Seguretat Social. Amb aquest objectiu, si els socialistes guanyen els comicis, s'elevarà el llindar de renda que limita qui pot accedir a aquests ajuts dels 11.000 als 15.000 euros a l'any, arribant en total a un milió de famílies. «Estam d'acord que, a qui cal donar suport fonamentalment és a les famílies amb menys renda», va proclamar Zapatero després de realitzar l'anunci.

Els socialistes van aprofitar la Conferència Sectorial sobre Polítiques Familiars que es va dur a terme ahir a Toledo per llançar la seva nova promesa electoral. Un projecte que, si surt endavant, serà la segona vegada que el PSOE incrementa el límit de renda familiar per aspirar a aquests ajuts de la Seguretat Social, després d'aquest, el 2007, aprofitant que es va aprovar el famós xec nadó, es va elevar el llindar fins a 11.000 euros a l'any, des dels 9.300 euros. Les ajudes consisteixen en uns donatius per fill a les famílies amb menys ingressos: 500 euros anuals per cada fill menor de tres anys, 300 per cada fill menor de 18 i 1.000 per fill discapacitat.

En el cas de les famílies no nombroses podran rebre els ajuts de la Seguretat Social les que tingran ingressos de fins a 15.000 euros anuals, 4.000 euros més que el límit actual, mentre que les famílies nombroses podran accedir a aquesta prestació sempre que la seva renda anual no superi els 20.000 euros. En total s'espera passar de 600.000 a un milió de famílies beneficiàries d'aquestes ajudes. Zapatero aprofità per destacar les polítiques socials dutes a terme pel seu Govern en aquests quatre anys, així com retreure-li al PP que en vuit anys «mai» no va fer res per les persones discapacitades, ni pels pensionistes ni pels treballadors que cobren el salari mínim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris