cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El PP es compromet a oferir la gratuïtat en el servei bucodental

El grup vol reduir les llistes d'espera per operació fins als 30 dies

La secretària de Política Social i Benestar del PP, Ana Pastor, fou l'encarregada de presentar ahir alguns dels compromisos electorals del seu partit en matèria de sanitat i d'atenció a la dependència amb vista als comicis del 9 de març. El PP està disposat, si torna al Govern, a incloure entre les prestacions que ofereix la sanitat pública a tots els pacients l'atenció bucodental i prendre mesures per reduir les llistes d'espera, perquè la demora mitjana per sotmetre's a una operació quirúrgica no superi els 30 dies.

Pastor ha destacat, entre altres propostes, la d'universalitzar l'atenció bucodental de manera progressiva, en un termini de vuit anys i començant pels menors d'edat i els pacients grans de 65.«Aquest és un projecte molt ambiciós que posarem en marxa a tot Espanya. No com el que ens ha presentat el PSOE, que amb els euros que dóna no arriba ni per al raspall dels al·lots,» assegura.

La dirigent del PP explicà que la cartera de serveis de la salut bucodental pública serà igual a totes les comunitats autònomes i inclourà una «protecció integral» per als «al·lots i els jovenets i per a les persones grans». En quant a les llistes d'espera, els populars es marquen com a objectiu que tot Espanya se situï en les xifres que tenen «les comunitats que millor estan en aquest moment», fent que el temps mitjà de demora per passar pel quiròfan sigui d'un mes.

Per aconseguir-ho, el PP establirà un «Pla de garanties de demora» que fixi terminis màxims d'espera. Segons el seu responsable de Política Social, a més dels ja citats 30 dies per a cirurgia, els temps «raonables» d'espera serien de deu dies per una consulta amb l'especialista i set per una prova diagnosi. Així mateix, els populars es proposen impulsar un Pacte Nacional per la Sanitat amb tots els grups polítics, agents socials i col·lectius professionals. Els seus objectius serien, «primer, la sostenibilitat del sistema sanitari; en segon lloc, la qualitat, i, en tercer, l'equitat, perquè no hi hagi ciutadans de segona», en paraules d'Ana Pastor. En aquest sentit, el PP aposta per posar en marxa un pla de medicina personalitzada, i crear una targeta única i individual que permeti els ciutadans «moure's per Espanya».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris