algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

ERC trenca la unitat del tripartit i rebutja el traçat actual de l'AVE

Els republicans se sumen a CiU, PPC i Ciutadans al Parlament

ERC trencà ahir la disciplina de vot del tripartit per segona vegada des del principi de la legislatura, i sumà els seus vots als de CiU, PPC i Ciutadans per aprovar una moció per la qual la Cambra catalana expressa el seu rebuig del traçat actual de l'AVE per Barcelona i demana una moratòria respecte al túnel de l'AVE. ERC, que per novembre passat demanà al costat d'ICV-EUiA la destitució de la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, en contra del criteri del PSC, ha optat així per donar prioritat a la coherència amb el seu grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, per sobre de la unitat de la majoria de Govern.

La moció, presentada per CiU, s'aprovà per 84 vots a favor i 49 en contra -els de PSC, ICV-EUiA-, i és molt similar al text aprovat a l'Ajuntament de Barcelona. Concretament, la moció expressa el «rebuig» del Parlament en relació amb «el traçat actual de l'AVE al seu pas per la ciutat de Barcelona, i manifesta que qualsevol pas soterrat ha de fer-se a una velocitat de 50 quilòmetres per hora i amb una voluntat expressa d'eliminar vibracions».

Així mateix, el text aprovat insta el Govern català a aconseguir que el Govern espanyol estableixi «una moratòria en l'execució del túnel AVE amb el traçat abans esmentat, i a cercar les alternatives que permetin assolir un consens polític i social a la ciutat de Barcelona». El PSC i ICV-EUiA intentaren ahir convèncer ERC que no trencàs la disciplina de vot, però la seva temptativa fou en va, ja que els republicans, que defensen un recorregut alternatiu de l'AVE pel carrer Aragó, no consideraren suficients les dues esmenes alternatives presentades per aquests grups. En una es deixava clar que el túnel de l'AVE per Barcelona es faria amb la «màxima seguretat per a persones, béns i edificis», i en l'altra es proposava crear una comissió de seguiment d'aquesta obra pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris