cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Rajoy vol que els immigrants estudiïn «la llengua i els costums espanyols»

Promet un 'contracte d'integració' per als qui vulguin un permís de residència superior a un any

59736

El candidat popular a la presidència anuncià aquesta proposta ahir a Barcelona.

EFE

El líder del PP, Mariano Rajoy, confessà ahir haver 'begut' de la política del president francès, Nicolas Sarkozy, per dibuixar les línies mestres de la seva darrera proposta. El president dels populars avançà que, si guanya les eleccions, crearà un 'contracte d'integració' per a tots aquells immigrants que volen obtenir un permís de residència a l'Estat espanyol superior a un any.Aquest 'contracte' tindrà valor jurídic i mitjançant ell l'immigrant es comprometrà a «complir les lleis, a respectar els costums dels espanyols, a aprendre'n la llengua, a pagar els seus impostos» i a treballar «activament» per integrar-se.

Rajoy féu aquest anunci durant la clausura de les Jornades d'immigració, integració i convivència a Barcelona. «Vull proposar que establim un contracte d'integració entre els espanyols i aquells immigrants que desitgin establir-se al nostre país. Serà un compromís amb valor jurídic que reflectirà el compromís mutu entre la nostra societat i l'immigrant que vol obtenir un permís superior a un any de residència legal a Espanya», avançà.Segons explicà, la societat espanyola concedirà a l'immigrant «els mateixos drets i prestacions que a un espanyol», «li ensenyarà la llengua», «l'ajudarà en la seva integració i en respectarà les creences i els costums, sempre que no siguin contraris a les lleis espanyoles».

A més, el líder del PP es comprometé a crear una agència d'immigració i ocupació que, amb la col·laboració de la iniciativa privada, atengui les demandes de les empreses de l'Estat sobre supervisió i formació dels treballadors estrangers, de manera que en faciliti la contractació en origen, donant prioritat als qui ja coneguin la llengua i altres aspectes de la societat i cultura espanyoles. «És necessària una reforma completa dels cursos d'arribada dels immigrants, perquè els que ara existeixen han fracassat», proclamà. En aquesta línia, destacà que «mai més no hi haurà regularitzacions massives».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris