algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

L'atur puja un 6,2%, la pitjor dada del mes de gener en vint-i-cinc anys

La crisi al sector inmobiliari provoca un augment de 132.378 persones

El sector immobiliari ha estat el causant que l'atur pujàs amb 132.378 persones per gener, la qual cosa converteix aquest mes en el pitjor de la sèrie històrica des de 1997, any en què hi ha dades homologables, i situï el nombre d'aturats en 2.261.925, segons el Ministeri de Treball.Des de gener de 2007 l'atur s'ha incrementat amb 179.417 persones, un 8,6 per cent, i ha arribt així a la pitjor dada en almenys 25 anys. A més, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social va descendir per gener amb 84.697 persones fins a situar-se en un total de 19.111.058 treballadors.

El ministre de Treball, Jesús Caldera, atribuí les males dades a l'ajust «ràpid i concentrat» que s'ha produït al sector immobiliari. Anuncià en aquest sentit, que proposarà als interlocutors socials un programa de mesures per a la formació dels treballadors afectats, a fi de recol·locar-los en altres sectors «com més aviat millor». Per a això, afirmà, el Govern té recursos suficients, per la qual cosa espera presentar el programa al Consell de Ministres abans de les eleccions.

Així, l'atur per gener on més va pujar va ser en els serveis -la majoria relacionats amb el sector immobiliari- amb 98.194 persones, seguit de la indústria, amb 9.714, el col·lectiu sense ocupació anterior, 9.081 persones; en la construcció va augmentar amb 8.930 i en agricultura amb 6.549. Caldera també es va referir a altres mesures que «injectaran» gairebé 10.000 milions d'euros a les famílies espanyoles (per l'actualització de les clàusules de revisió salarial i pensions) més la devolució dels 400 euros en l'IRPF si el PSOE guanya les pròximes eleccions.

L'augment del nombre d'aturats registrats a l'Inem per gener ha estat l'argument perfecte perquè, pocs mesos abans de les eleccions, l'oposició critiqui amb duresa la política econòmica de l'Executiu actual per «imprevisible» i poc efectiva. El líder del PP i candidat a la presidència del Govern, Mariano Rajoy, qualificà ahir de «autèntic drama» les dades de l'atur de gener que, segons va dir, és «el pitjor dels últims 24 anys». En un acte públic a Algesires, Rajoy assegurà que «el repte» del seu partit serà millorar les xifres d'ocupació en un país «on han pujat els preus dels productes bàsics»

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris