algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

«La dreta radical de Rajoy l'inhabilita per governar una Espanya tan plural»

El president avisa que «en la democràcia, el màxim poder el tenen els ciutadans»

El cap del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que Mariano Rajoy no pot governar la pluralitat d'Espanya perquè està en posicions radicals de dreta amb actuacions com l'exclusió d'Alberto Ruiz Gallardón, el cas de l'hospital Severo Ochoa o la pretensió final de derogar la Llei de l'avortament.

Zapatero clausurà a Granada la Conferència política que ha realitzat el PSOE d'Andalusia per aprovar el seu programa electoral amb motiu dels comicis autonòmics del 9 de març, que coincideixen amb les eleccions generals. El cap de l'Executiu afirmà que durant els darrers quatre anys s'ha comprovat que el PP se n'anava «cada vegada més cap a la dreta», i subratllà que, quan això passa, no es pot garantir la pluralitat ni en la pròpia formació política.

Després d'explicar que per això Rajoy ha deixat fora de les llistes del PP Ruiz Gallardón, es demanà si pot garantir la pluralitat d'Espanya quan no és capaç de garantir-la en el seu propi partit. Segons el seu parer, el PP ha seguit posicions radicals que volen «tornar a temps de silenci, obscurantisme i dominació», i creu que és el que ha succeït ara que s'ha reobert el debat sobre l'avortament. «Em preocupen la insídia i l'acusació falsa, mètodes que no caben en un sistema democràtic i que pretenen imposar una moral i una visió extremistes i minoritàries», afegí.

D'altra banda, el president tornà a referir-se ahir a la polèmica eclesiàstica i assenyalà que «els bisbes poden votar el que vulguin, tampoc no és necessari ser endevinador». A més, el cap de l'Executiru sentencià que «per sort en la democràcia el màxim poder no el tenen els poderosos, sinó els ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris