nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Zapatero: «Els qui no creuen en la igualtat ni la desitgen posen obstacles»

El PSOE celebra el rebuig del Constitucional al recurs del PP a les llistes paritàries

64782

El candidat del PSOE presentà ahir les llistes del seu partit per Madrid.

EFE

En espera que el Tribunal Constitucional expliqui els motius pels quals rebutja el recurs del PP contra la Llei d'igualtat, el PSOE ja celebra la seva victòria en els tribunals. El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, aplaudí la decisió del TC i la reconvertí en munició electoral: «Els qui no creuen en la igualtat ni la desitgen posen obstacles», digué en al·lusió al PP. El Tribunal Constitucional rebutjà dimarts a la nit el recurs presentat pel PP contra els articles de la Llei d'igualtat que imposen llistes electorals paritàries als partits polítics, un criteri que s'aplicà per primera vegada en les eleccions municipals de maig de 2007.

Per 10 vots contra dos, el TC avalà la constitucionalitat de la norma que estableix que cap de les candidatures no pot tenir més del 60% ni menys del 40% de persones de cada sexe.Segons l'opinió del president del Govern, aquell recurs del PP «no era contra la llei, era contra la igualtat de drets de les dones de la nostra societat». «Per això avui és un gran dia per a l'Estat de Dret, per a la democràcia i per a les dones», proclamà Zapatero, que assenyalà que «els qui no creuen en la igualtat ni la desitgen posen obstacles».

«Avui, afortunadament, s'ha fet costat a la Llei d'igualtat», reiterà Zapatero durant un acte de presentació dels candidats del PSOE per Madrid per a les eleccions.Un pas més enllà anà el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, que considerà que els 50 diputats del PP, entre els quals hi compta el secretari de Seguretat, Justícia i Llibertats Públiques, Ignacio Astarloa, haurien d'anar-se'n «a casa seva directament» després de la «clatellada» i la «vergonya» que els ha fet passar el Tribunal Constitucional amb les seves recusacions «fraudulentes».

Davant de la sentència favorable, el PSOE va convocar els seus, a un acte per celebrar l'aval a la Llei d'igualtat, al qual acudiren dirigents del partit i representants de diverses organitzacions socials i de dones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris