nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

L'Executiu demana el bloqueig del finançament públic d'ANB i PCTB

El Suprem es reuneix demà per tractar de les mesures cautelars

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, explicà ahir a Barcelona que la demanda d'il·legalització d'ANB i del PCTB presentada per l'Executiu central davant del Tribunal Suprem inclou la petició d'adoptar mesures cautelars per embargar i bloquejar el finançament públic d'ambdós partits. Segons Bermejo, això és possible gràcies a la nova Llei de finançament dels partits polítics, aprovada per juliol.

Els magistrats de la Sala del 61 del Suprem es reuneixen demà per deliberar sobre les mesures cautelars plantejades per la Fiscalia i per l'Advocacia de l'Estat en les seves demandes d'il·legalització d'ANB i del PCTB. Sobre la possibilitat formulada pel Govern d'Ibarretxe que el Parlament basc modifiqui el seu reglament per evitar la desaparició del grup parlamentari del PCTB, el ministre no volgué «entrar en supòsits hipotètics» ni fer «futurologia».Demanà a l'esquerra abertzale democràtica que «no es deixi enganyar» i que segueixi les regles democràtiques per distingir-se dels abertzales que «fan costat als violents».

A aquests darrers, els exigí que abandonin el seu «credo» de la violència «atàvica» i que s'avinguin amb les regles» democràtiques. Si no ho fan, afirmà que només els queda «la presó» i que trobaran «davant» l'Estat democràtic.

A més, retragué al PP que es mostrin «disconformes», «enfadats» i «molests amb tot i per qualsevol cosa», i que cerquin la «confrontació» encara que «es faci el que ells demanen», com la il·legalització d'ANB. Segons ell, és «lamentable» que l'«única obsessió» dels populars sigui el terrorisme i que durant tota la legislatura no hagin dit «res de constructiu» per fer una «oposició crispada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris