cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Més de 20.000 nins són víctimes del tràfic i de l'explotació a l'Estat

Aquests «negocis» mouen cada any 23.500 milions d'euros al món

Cada any 1,2 milions de nins a tot el món són víctimes de tràfic d'éssers humans, un problema del qual l'Estat espanyol no és aliè, ja que, segons dades de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), només al nostre país hi ha 20.000 menors «identificats» cam a víctimes de l'explotació.La coordinadora per a la lluita contra el tràfic d'éssers humans de l'OSCE, Eva Biaudet, juntament amb la secretària d'Estat de Famílies i Discapacitat, Amparo Valcárcel, advertiren ahir que és un problema que «va augmentant».

Només a l'Estat espanyol hi ha uns 20.000 menors, identificats per la Policia, que han estat obligats a prostituir-se, captar o delinquir, o que han estat víctimes de xarxes de delinqüència que els han utilitzat per a l'explotació laboral, adopcions il·legals o fins i tot tràfic d'òrgans. Aquests nins són només la punta de l'iceberg perquè n'hi ha «molts més», encara que «només podem fer estimacions».

Per això, el gran repte de tots els governs i de les institucions que lluiten contra el tràfic d'éssers humans és «identificar les víctimes» per saber quines situacions els fan «més vulnerables» i evitar-les. Segons dades de Save the Children, l'explotació infantil és un negoci que mou cada any 23.500 milions d'euros a tot el món.«Els nins són més fàcils de reclutar, convèncer i traslladar, i per tant generen un benefici tremend». «Un nin que capta a Viena o a Madrid pot treure 100 euros al dia, mentre que les nines obligades a prostituir-se generen uns guanys d'entre 1.000 i 3.000 euros setmanals. Si tenim en compte que un proxeneta paga aproximadament uns 3.000 euros per cada nina, en una setmana haurà amortitzat la compra».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris