nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El PP titlla d'«ocurrència improvisada» la «pràctica caciquista» dels 400 euros

Acebes, Zaplana, Pizarro i Aznar fan bloc contra la proposta i desqualifiquen els socialites

73332

L'expresident espanyol, José María Aznar, acusà Zapatero de «comprar vots».

EFE.

Unanimitat total en el PP a l'hora de qualificar la promesa electoral del PSOE de tornar 400 euros a tots els ciutadans que tributen per l'IRPF: una «pràctica caciquista». El secretari general dels populars, Àngel Acebes, s'estengué en desqualificacions cap als socialistes i cap al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que acusà de tenir «una ocurrència improvisada» que és, en el fons, «una mala passada». Per la seva banda, el número dos del PP per Madrid, Manuel Pizarro, considerà que la mesura del PSOE és un «regalet» del cap de l'Executiu, i assenyalà que és preferible que «no es treguin prèviament» aquests doblers de la butxaca dels espanyols.

En una roda de premsa, Àngel Acebes ressaltà la «falta absoluta d'idees» que, segons ell, demostrà el PSOE en la Conferència Política d'aquest cap de setmana, en la qual, afirma, no s'han posat sobre la taula propostes que ofereixin «un mínim de seguretat i garantia» per «sortir de la crisi». «La mala passada consisteix que Zapatero et cobra 400 euros més i després te'ls torna com si fos un regal seu. Això sí, a canvi que el votis», declarà Acebes. Per la seva banda, el portaveu popular Eduardo Zaplana, considerà la promesa «una ocurrència més i un exemple de caciquisme», un qualificatiu que s'animaren a utilitzar altres dirigents que donaren la seva opinió sobre la mesura, com l'expresident José María Aznar, que acusa l'Executiu de «comprar vots» amb aquesta mesura.Manuel Pizarro assegurà que els 400 euros són «un regalet» de Zapatero als ciutadans. Segons el número dos del PP per Madrid, és preferible que aquests doblers «no es treguin prèviament» de la butxaca dels espanyols, per la qual cosa assenyalà com a molt més efectiva la mesura del PP que les rendes inferiors a 16.000 euros no paguin IRPF. A més, indicà que la política fiscal ha de ser «clara, predicible i fiable».

«Ens vanagloriam que hi ha superàvit, però s'ha d'aprofitar perquè la gent pagui menys imposts. Així de claret i així de senzill», postil·là Pizarro en declaracions a RNE, en les quals també es mostrà a favor de situar l'IVA dels productes bàsics «com més baix millor» i d'apujar el gravamen dels de luxe fins al nivell més alt. Finalment, Pizarro assenyalà que les propostes fiscals del PP són molt clares i que seran aplicades per un Govern «fiable». «Nosaltres som gent molt seriosa», conclogué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris