nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Una altra dona mor en una operació de reducció d'estómac a Barcelona

La Conselleria de Salut anuncia que obrirà un expedient informatiu

En només dues setmanes, dues dones han mort en clíniques barcelonines després de sotmetre's a una operació gàstrica per tractar l'obesitat. La segona, una dona de 48 anys, moria la nit de divendres a la clínica Sagrada Família de la Ciutat Comtal després d'haver estat intervinguda al quiròfan per tractar un problema intestinal. Pel que sembla i segons indicà el Defensor del Pacient, la víctima no arribà a despertar després de l'operació, ja que quedà en estat de mort cerebral.

En conseqüència, la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya anuncià ahir l'obertura d'un expedient informatiu per aclarir el succeït, encara que volgué deixar clar que aquest és un procediment habitual en aquest tipus de casos i no pressuposa una mala praxi per part de l'equip mèdic. El cert és que la proximitat d'ambdós casos ha aixecat les sospites del Defensor del Pacient sobre aquest tipus d'intervencions, ja que la mort es produeix tan sols 15 dies després que una altra jove, Laura R.M., de 19 anys, morís a la Clínica CIM de Barcelona després que li implantassin una via gàstrica endoscòpica.

Tanmateix, el que succeí divendres sembla ser una mica diferent, ja que una possible causa de la mort pogué ser que el cirurgià que operà la dona decidís practicar a la pacient un 'by pass' gàstric, malgrat que no patia obesitat mòrbida, encara que sí estava molt afectada pel seu pes. Per això, la família -estava casada i era mare de dos fills- pensa denunciar el cirurgià, ja que considera que la dona no va rebre l'atenció adequada les hores posteriors a la intervenció i, a més, demorà el seu ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Tal com asseguraren, la morta sortí del quiròfan amb un nivell sanguini molt baix i, en lloc de traslladar-la a la UCI, la van portar a una habitació i l'equip mèdic els digué que tot havia anat bé. No obstant això, la dona començà a vomitar sang tres hores després de l'operació i, l'endemà, sofrí un atur cardíac que l'obligà a entrar a quiròfan de nou. Així, l'associació el Defensor del Paciente sol·licità a la Fiscalia Superior de Catalunya i a la Conselleria de Salut de la Generalitat catalana que investiguin el cas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris