nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

De la Vega assegura que «ni ANB ni el PCTB no hi seran, a les eleccions»

El Govern dóna el vistiplau a l'Advocacia de l'Estat perquè en demani la il·legalització

99536

La vicepresidenta del Govern, en roda de premsa després del Consell de Ministres.

EFE.

El Govern complí el tràmit i en la seva reunió d'ahir del Consell de Ministres donà el vistiplau als serveis jurídics de l'Estat perquè interposin les demandes d'il·legalització contra ANB i el PCTB. Amb proves «a la mà», segons afirmà la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández De la Vega, s'inicia el camí perquè ambdós partits no participin en les eleccions del 9 de març.

De la Vega també respongué als que acusen el Govern de manejar el temps per intentar treure el màxim rèdit electoral de les il·legalitzacions. La vicepresidenta defensà que el Govern mai, i molt menys «en temes com aquest», no actua mogut pel principi d'«oportunitat» sinó guiat pel de «legalitat», ja que és ara i no abans que disposen de «proves contundents».

«Avui ha quedat acreditat que aquests dos partits polítics i Batasuna són una mateixa cosa, des del punt de vista polític i des del punt de vista financer», proclamà De la Vega. I una vegada que ha quedat «provada amb força» la vinculació entre aquestes formacions, el Consell de Ministres autoritzà l'Advocacia de l'Estat per iniciar-ne el procediment d'il·legalització. Una decisió que es pren «amb les proves a la mà» per demostrar que «en un Estat de Dret res ni ningú no pot estar per sobre de l'imperi de la llei».

Una vegada acreditada aquesta vinculació amb Batasuna, De la Vega assegurà que ni ANB ni i el PCTB no seran en la pròxima cita electoral. «Hi ha mecanismes suficients per impedir-ho», assegurà la vicepresidenta, que assenyalà que els serveis jurídics de l'Estat i l'Advocacia de l'Estat estan preparats per procedir per tres vies diferents. En primer lloc, instar la il·legalització d'ambdós grups, ja sigui per mitjà de la Llei de partits o bé per la via d'execució de sentència. En segon lloc, podran «impugnar i per tant eliminar les candidatures o agrupacions d'electors» vinculades a ANB i PCTB. El tercer dels mecanismes és la il·legalització en el cas que intentin prendre part en els comicis per mitjà d'altres sigles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris