nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

Cinc arrestats a Madrid, Galícia i Euskadi per fer costat als GRAPO

Els detinguts formaven l'«estructura legal» de l'organització terrorista

La Guardia Civil arrestà ahir, en la denominada operació Ditalco, cinc persones acusades de donar suport als GRAPO i que segons el Ministeri de l'Interior formaven la «estructura legal» de la banda terrorista.El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, assegurà en una roda de premsa a Cadis, que els detinguts són tots «legals» (no fitxats per la Policia) i que estan lligats, en principi, a activitats de «finançament i proselitisme». El seu departament precisà en una nota de premsa, que també els atribueixen tasques de propaganda, formació, relacions internacionals i obtenció d'informació.

Rubalcaba destacà que amb aquestes detencions s'impedirà que ressorgeixin els comandos operatius del grup i assegurà que l'operació és el resultat de l'anàlisi de la documentació intervinguda en una altra «més important» desenvolupada per la Guàrdia Civil el juny de 2007, «quan es desarticulà tota l'estructura clandestina del GRAPO i l'únic comando operatiu que quedava».

L'esmentada operació es desenvolupà a Barcelona el passat 6 de juny i va permetre la detenció de sis persones, entre ells Jorge García Vidal i Israel Clement López, relacionat amb l'assassinat de l'esposa de Francisco Colell, Ana Isabel Herrero, el 6 de febrer de 2006 a Saragossa.El ministre insistí que els GRAPO «ja no tenen, en aquests moments, infraestructura clandestina, ni comando operatiu, però que en quedaven alguns de legals que són els que s'han detingut».

Entre els detinguts figura Juan Manuel Olarieta Alberdi, l'advocat que des de fa anys du la defensa dels membres de els Grapo; José Luis Fernández González, un minusvàlid que impulsa una associació de suport a presos de la banda i del seu braç polític, el PCE; i Carlos Cela Seoane, membre d'una «saga» familiar d'integrants de l'organització terrorista.

A més d'Olarieta, Fernández i Cela, detinguts a Madrid, Vigo i la Corunya, respectivament, han estat arrestats Fernando Cantabrana Berrio (a Ortuella, Biscaia) i Fernando Rodríguez Blanco, a Vitòria. Amb els arrests d'ahir, són 33 els membres d'aquest grup terrorista detinguts des que en el mes de juliol de 2002 caigué, a París, la cúpula de l'organització. El jutge de l'AN, Grande-Marlaska els prendrà declaració demà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris