cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El Govern català acusa Rajoy de cercar «la segregació» a l'escola

Els partits catalans fan bloc contra la proposta lingüística del PP

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, acusà ahir el candidat del PP a la presidència del Govern central, Mariano Rajoy, de «voler dividir el poble català» amb propostes que cerquen «la segregació» a l'escola i assegurà que «Catalunya és un sol poble, i no deixarem que això succeeixi». Maragall sortí d'aquesta manera al pas de l'anunci realitzat diumenge a Madrid per Rajoy, que defensà un model de bilingüisme «integrador» i es fixà com a objectiu que el castellà sigui la llengua vehicular durant totes les etapes educatives en totes les comunitats autònomes.

A Catalunya, la llengua vehicular de l'ensenyament és el català, encara que el sistema garanteix en finalitzar l'etapa obligatòria el domini d'aquesta llengua i del castellà. El conseller d'Educació assegurà que «Rajoy vol dividir el poble català i vol que hi hagi una llengua per a uns i una altra llengua per a altres, i una aula per a uns i una altra aula per a altres», i defensà a continuació el model educatiu català.

«No deixarem que això passi. Catalunya és un sol poble, nosaltres som els seus representants i l'Estatut així ho proclama», afirmà, després d'insistir que la proposta de Rajoy «tendeix a l'enfrontament i a la divisió». Per altra banda, el portaveu i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, alertà del «tsunami integrista» del PP amb la seva «evolució» cap a les posicions «més reaccionàries» durant les darreres setmanes, especialment en l'àmbit lingüístic.

«Demanarem el vot dels catalanistes per frenar el perill més important contra la nostra convivència lingüística», afirmà Iceta, que considerà que la proposta del PP és «la gota que fa vessar el vas», perquè suposarà a Catalunya «separar els infants per motius de llengua».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris