nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Zapatero promet un augment de les pensions mínimes de 200 euros al mes

El cap de l'Executiu assegura que «la seguretat social té una situació favorable de bona salut»

101084

El candidat socialista, ahir a Madrid, envoltat pel seu equip d'Afers Socials.

EFE.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, prometé pensions mínimes per a les persones amb cònjuge a càrrec de fins a 850 euros al mes, i per als jubilats que visquin sols, de fins a 700 euros.

Es tractaria d'un increment d'uns 200 euros en aquests subsidis, cosa que, segons el líder de l'Executiu, és possible dur a terme perquè «hi ha voluntat política» i perquè «l'economia i l'ocupació han crescut» i «la seguretat social té una situació favorable de bona salut».

D'aquesta manera, anticipà suport a tot tipus de famílies, a més de mesures que afavoreixin la conciliació de la vida familiar amb la laboral.

Durant la seva intervenció en el quart fòrum sectorial del PSOE, el candidat a la presidència féu un cop d'ull a la legislatura que acaba i detallà una pujada de les pensions mínimes d'un 30% durant aquest període, «la major pujada en una legislatura». Segons Zapatero, els «milions de persones majors que cobren les pensions més baixes han deixat un gran servei al nostre país» i són, «en bona mesura, els pioners del nostre desenvolupament econòmic i del benestar que hem aconseguit».

'Zapatero al·ludí a més a la «llibertat», a la «igualtat» i a la «solidaritat» com a «grans valors» inspiradors de l'acció política. En aquest sentit, afegí que «família i llibertat són indissociables» i que «aquest espai nuclear que es nodreix de l'amor, l'afecte i la mútua ajuda es crea i forma lliurement pels ciutadans d'acord amb els seus propis criteris morals o religiosos».

«No hi ha un únic model de família», sinó «famílies diverses que es formen a l'empara dels drets i dels valors constitucionals i de la llibertat ideològica i religiosa que garanteixen la Constitució i les lleis», afegí. Zapatero recalcà que per aquest motiu es reformà la Llei del divorci, s'aprovà el matrimoni entre persones del mateix sexe i es féu costat a l'opció de les parelles de fet de rebre en determinats supòsits la pensió de viduïtat.

Quant a la conciliació de la vida familiar amb la laboral, el candidat socialista es comprometé a crear 300.000 noves places d'escoletes de 0 a 3 anys i allargar fins als 12 anys la possibilitat de la mare d'acollir-se a la reducció de la jornada laboral.

«Davant els qui proposen mesures que afecten el nostre sistema fiscal, davant els qui semblen incomodar-se per la despesa pública, la protecció social, l'ajuda a les famílies i al conjunt de la societat, pels socialistes, les polítiques de família són unes polítiques de serveis públics, de prestacions socials i de cohesió social», insistí l'actual líder de l'Executiu.

Per part seva, la secretària d'Estat de Serveis Socials, Amparo Valcarce, qualificà aquesta com la legislatura «de la política social». Així, Valcarce defensà que la meitat dels recursos pressupostaris han estat dedicats a inversió social.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris