cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Més de 150 membres d'IU s'inculpen d'haver avortat o de ser-ne còmplices

El coordinador general d'Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, i uns 150 membres del consell polític federal de la formació decidiren ahir autoinculpar-se d'haver avortat voluntàriament davant del debat originat sobre aquesta qüestió des que, a finals de 2007, la Policia escorcollà diverses clíniques de Madrid amb llicència per realitzar avortaments. Per mostrar que estan en contra d'aquestos fets, els principals membres de la coalició esquerrana firmaren uns formularis diferents per a homes i dones.

Mentre ells asseguren «haver acompanyat una dona a interrompre voluntàriament el seu embaràs», elles declaren haver estat sotmeses a un avortament de manera voluntària.

Els documents critiquen, així mateix, la «persecució a què s'està sotmetent les dones» i exigeixen que el dret a avortar i a decidir la manera en la qual desitgen tenir fills deixi de ser pràcticament exclusiu de les clíniques i centres privats i «es garanteixi a la Xarxa Sanitària Pública».

Ara, tots els documents seran traslladats al moviment estatal d'autoinculpació de l'avortament sorgit en les darreres setmanes, que al seu torn els remetrà al Jutjat de Guàrdia de Madrid.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris