nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Pizarro assegura que s'ha preocupat molt més pels catalans que molts altres

Rajoy presentà l'expresident d'Endesa com a número dos a les llistes del PP per Madrid

89376

Manuel Pizarro, ahir, en la roda de premsa de la seva presentació com a popular.

EFE

El «fitxatge estrella» del líder del PP, Mariano Rajoy, per a les eleccions del 9 de març, l'expresident d'Endesa Manuel Pizarro, fou presentat ahir en societat pocs minuts després d'afiliar-se al Partit Popular i que el president d'honor de la formació, José María Aznar, i el mateix Rajoy firmassin la seva cartilla d'ingrés.

«Venc a suar la samarreta com un més», proclamà Pizarro en una multitudinària roda de premsa, en la qual assegurà que ha fet molt pels catalans i en la qual el president dels populars assegurà que l'Estat necessita l'expresident d'Endesa en política «en aquest moment crucial», mentre li agraí que hagi fet «un pas endavant» acceptant fitxar pel PP.

El darrer afiliat

El líder del PP es declarà «enormement satisfet» que Manuel Pizarro sigui el número dos a la llista per Madrid, ja que «té coneixements acreditats, experiència sobrada, criteri propi, valor provat i molt coratge». Rajoy el va descriure també com un «coneixedor d'un dels problemes actuals d'Espanya, la situació econòmica».

«A partir d'ara canvia de vida, passa de la vida privada a la vida pública, en què va estar fa uns anys», afegí el líder del PP abans de cedir-li la paraula al darrer afiliat del PP.

Pizarro va descriure com un «honor» el poder «liderar amb Rajoy un equip que intenta al seu torn liderar la societat espanyola en uns moments importants».

«Ara venc a fer política i res més», exclamà l'expresident d'Endesa abans d'anunciar que sense «esperar les eleccions» ha deixat «la Borsa de Madrid, on som des del 87», com també el Consell de la Borsa de Madrid, la Vicepresidència de Borses i mercats espanyols i el seu lloc com a conseller de Telefónica. «Ningú no podrà dir que esper les eleccions per veure què faig», afirmà Pizarro.

Els catalans

En ser preguntat sobre la percepció de la seva figura a Catalunya després de la guerra d'opes deslliurada per Endesa i Gas Natural, Pizarro, natural de Terol, assegurà que ell ha estat «un dels altres catalans, de les persones que han viscut i han treballat per Catalunya encantat», ja que la seva primera destinació com a advocat de l'Estat fou Tarragona. «Per allà no em guanya ningú», assegurà.

Pizarro negà que en el seu moment hagués dit que preferia una opa alemanya abans que una catalana, en relació amb les ofertes al seu dia presentades per E.ON i Gas Natural sobre Endesa, i destacà que només defensava la que donàs més doblers als accionistes.

Hi havia una oferta que donava 22 euros en paper (la de Gas Natural) i jo vaig dir que es podrien obtenir gairebé 45 euros per cada acció d'Endesa. Els accionistes que van aguantar se'n van emportar 44'5 en diners i, per tant, a Catalunya, on la pela es valora molt, al final, és el que més val». Pizarro també va defensar l'actuació d'Endesa a Catalunya durant la seva etapa com a president de l'elèctrica en assegurar que llavors la companyia va invertir un total de 5.229 milions d'euros.

Així mateix, va apuntar que, «per primera vegada» Barcelona té un 'tiep'' (temps mig d'interrupció de subministrament) millor que Madrid. «M'he preocupat de millorar la qualitat de vida dels catalans molt més que molts dels que diuen que han fet coses per Catalunya. He arreglat molt del sector elèctric de Catalunya, he posat els doblers que no s'havien posat mai, doblers que vénen d0altres parts de l'Estat i segurament ha estat treballant tota Endesa per Catalunya dos o tres anys fins a arreglar tots els problemes que tenia», va garantir. A més, l'expresident d'Endesa negà haver subvencionat FAES ni cap altra fundació del PP a la seva anterior etapa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris