nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Quinze dones s'autodenuncien per avortament, a mode de protesta

La iniciativa surt per defensar les que són investigades a Barcelona

Devers 15 dones del col·lectiu feminista Alecrín s'autodenunciaren ahir als jutjats de Vigo per haver avortat sense acollir-se als supòsits prevists per la llei, en solidaritat amb les dones que són investigades a Barcelona per haver portat a terme aquesta pràctica. Així ho confirmà als jutjats de Vigo la presidenta d'Alecrín, Ana Míguez, que explicà que una quinzena de dones havien presentat una denúncia per «autoinculpar-se» davant de la Justícia, a fi de protestar pel procés d'investigació al qual són sotmeses diverses dones a Barcelona, per haver avortat suposadament de manera il·legal.

Segons afirmà Míguez, «s'estan conculcant els drets de les dones», per la qual cosa es dugué a terme aquest acte reivindicatiu, a pesar de les conseqüències que pugui tenir per a les dones que s'han autodenunciat. «Si hem de ser processades, ho serem, igual que fa 30 anys, però no podem consentir que que en ple segle XXI siguem perseguides». A més a més, Ana Míguez va exigir al Govern que inclogui al seu programa electoral la llei de terminis. Finalment, criticà també l'actitud de l'«extrema dreta» i de l'Església pel seu «paper important en el fet reaccionari que ha tingut lloc a Barcelona».

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Bernat Soria, es mostrà ahir «sorprès i preocupat» per la «virulència» de determinades manifestacions entorn de l'avortament, i perquè tenen lloc «dos mesos abans de les eleccions», quan es tracta d'un tema que no ha estat objecte de debat en 20 anys.

«Em preocupa que, quan no falten ni dos mesos per a les eleccions, un tema que en 20 anys, i sens dubte durant els 8 anys del PP, no va merèixer cap d'aquestes manifestacions, ara sigui qüestionat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris