cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

De la Vega: «No es vulneraran els drets de les dones que avortin»

La Fiscalia prendrà mesures per tal de garantir la seva intimitat

El debat sobre les clíniques abortistes continua generant polèmica després que aquest cap de setmana es fes públic que 25 dones que avortaren a la Clínica Isadora de Madrid foren citades a declarar en el marc d'una investigació sobre la gestió dels residus en aquest centre. Davant d'aquesta situació, l'Executiu assegurà ahir que garantirà que no es vulnerin els drets fonamentals d'intimitat i de confidencialitat de les pacients, «ni per part de les administracions, ni de cap altre poder de l'Estat», assenyalà la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega.

En aquest sentit, la Fiscalia ha rebut instruccions del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, per extremar el zel en el respecte a la intimitat i confidencialitat de les citades.

Les dones citades a declarar han denunciat la vulneració del seu dret a la intimitat, una petició a la qual el Govern fa costat, segons explicà ahir en una entrevista a la cadena Ser, la vicepresidenta, i assegurà que l'Executiu «no permetrà que cap dona es vegi afectada en la seva intimitat i en els seus drets fonamentals».

Tanmateix, De la Vega assenyalà que «la reforma de la llei que despenalitza» l'avortament no és a l'agenda del Govern, encara que volgué puntualitzar que no té res a veure amb permetre que es vulnerin els drets d'una persona o incomplir la llei.

En aquest sentit, anuncià per a aquesta setmana una reunió entre representants de les clíniques amb els ministres de Justícia i de Sanitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris